Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price wint Grand Slam of Darts ten koste van geërgerde Anderson

Afgelopen avond werd de finale van de Grand Slam of Darts gespeeld. Gary Anderson nam het in de finale op tegen Gerwyn Price. Lees hieronder een uitgebreid wedstrijdverslag terug van de finale!

Gerwyn Price begon de finale, omdat hij vooraf de bull had gewonnen. Met een knappe 120-finish hield Price zijn eigen leg, met Anderson wachtend op D16. Anderson hield zijn eigen leg ook met een 13-darter. Met een 81-finish hield Price zijn eigen leg en kwam daarmee weer op voorsprong; 2-1. Anderson hield wederom zijn eigen leg. De laatste leg voor de pauze ging naar Anderson die met een 80-finish brak naar een 3-2 voorsprong.

De break werd na de pauze met een 15-darter verzilverd. Met een knappe 137-finish kwam Price terug tot 4-3. Met een 17-darter hield Anderson zijn eigen leg om het verschil 2 legs te houden. Met een 13-darter hield Price eenvoudig zijn eigen leg, maar wist de laatste leg voor de tweede pauze niet af te pakken van de Schot. Met een 81-finish hield Anderson zijn eigen leg voor een 6-4 voorsprong.

Na de tweede pauze begon Price erg slecht waardoor Anderson met een 13-darter naar een 7-4 voorsprong brak. Anderson wist de break niet te verzilveren, Price brak via D12 terug naar 7-5. Met een 17-darter hield de Welshmen ook zijn eigen leg waardoor het 7-6 werd. Met een knappe 12-darter brak Price nogmaals terug en zo stond het 7-7. In de laatste leg voor de derde pauze leek Anderson geïrriteerd aan Price. Hierdoor ging Price de pauze in met een 8-7 voorsprong.

Anderson kwam erg goed uit de pauze, want met finishes van o.a. 72,84 en 144 kwam Anderson 11-8 voor. Met een knappe 70-finish in 15 darts wist Price terug te breaken naar 11-9. Met deze tussenstand gingen de heren wederom pauzeren.

Price wist de break na de pauze niet te verzilveren, hij miste 2 darts op de dubbel. Met een 45-finish brak Anderson naar 12-9, maar ook hij wist de break niet te verzilveren. Met een 78-finish brak Price terug en hield zijn eigen leg met een 130-finish voor 12-11. Met een 15-darter hield Anderson zijn eigen leg en kwam weer op een voorsprong van 2 legs; 13-11! De laatste leg voor de vijfde en laatste pauze ging naar ‘The Iceman’, die daarmee terug kwam tot 13-12.

Price wist na de pauze de laatste break meteen ongedaan te maken via D1, waardoor het 13-13 werd. Met een 15-darter hield Price zijn eigen leg. Anderson begon zich wederom te  ergeren aan Price, die via tops op een break voorsprong kwam; 15-13. Met een knappe 60-finish in 14 darts won Price zijn eerste major door een 16-13 overwinning op Gary Anderson. Anderson ergerde zich totaal aan de Welshmen en liet zich daarmee uit balans brengen en verloor daarmee waarschijnlijk ook de wedstrijd.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *