Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price wint met duidelijke cijfers van Anderson

De beslissende avond van de Premier League! Welke drie spelers mogen samen met Glen Durrant mee naar de play-offs. De avond werd gestart met Gary Anderson (2) en Gerwyn Price (6), beide heren konden de play-offs nog halen. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

Begin gaat gelijk op

Het was Gerwyn Price die de laatste Premier League avond mocht ‘aftrappen’. Anderson begon niet al te best aan de partij, waardoor Price eenvoudig zijn eigen leg hield met een 64-finish. Toch wist Anderson er in de tweede leg 1-1 van de maken, dit gebeurde met een knappe 110-finish. Price miste twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waardoor Anderson via dubbel 16 de eerste break van de partij plaatste. Een leg later wist Anderson de break niet te verzilveren, met een 13-darter brak Price meteen terug naar 2-2. Met de twee 13-darter op een rij pakte Price de voorsprong terug.

Price profiteert van slechte spel Anderson

In de zesde leg brak Price opnieuw en kwam zo 4-2 voor. Price verzilverde ook deze break, met twee 180’ers en een 11-darter voor zijn 4 leg op een rij. In de achtste leg kwam het gemiddelde van Anderson onder de 80 terecht, maar kreeg wel de kans op een 122-finish voor de leg. Uiteindelijk werd dubbel 7 gemist, waardoor Price in 16 darts op 6-2 kwam. In leg 9 gooide Anderson scores van 140 en 180, gevolgd door een score van 11. Price antwoordde met een maximale score om 60 over te laten, maar dankzij een 170-finish brak Anderson terug tot 6-3!

Goed einde voor Price

In de tiende leg brak Price voor de derde keer op een rij en pakte daarmee het eerste punt. Met een knappe 11-darter en een 100-finish wist ‘The Iceman’ voor de twee keer deze Premier League met duidelijke cijfers te winnen van Anderson; 8-3. Hiermee blijft de Welshmen in de race voor de play-offs.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 107,70 / 57,14%
Gary Anderson: 83,39 / 42,86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *