Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gerwyn Price

Gerwyn Price wint na moeizame start van Veenstra

Afgelopen avond werden de laatste tweede ronde partijen afgewerkt van de Hungarian Darts Trophy. In de zesde partij van de avond nam Richard Veenstra het op tegen de wereldkampioen, Richard Veenstra. Lees hier meer.

Richard Veenstra begon de wedstrijd en deed dat indrukwekkend door in de eerste leg twee 180’ers te gooien. In 15 darts kwam Veenstra op een 1-0 voorsprong. Gerwyn Price gooide vervolgens ook een keurige leg en kwam ook in 15 darts op 1-1. Veenstra scoorde weer erg goed in zijn eigen leg, maar miste enorm veel dubbels. Doordat Price bij het gooien op een dubbel werd uitgefloten, wist Veenstra via dubbel 3 toch nog zijn eigen leg te houden. In de vierde leg werd Price opnieuw uitgefloten, waardoor Veenstra via dubbel 16 naar een 3-1 voorsprong brak. ‘Flyers’ wist de break niet te verzilveren, met een 13-darter brak de wereldkampioen namelijk meteen terug. Hij kreeg vervolgens in zijn eigen leg genoeg kansen om er 3-3 van te maken, maar miste 5 darts op de dubbel. Hierdoor brak Veenstra meteen weer en kwam zo 4-2 voor.

Price begon leg 7 met twee 180’ers. Vervolgens viel triple 20 erin, viel triple 19 erin, maar werd dubbel 12 op een haar gemist. Uiteindelijk brak ‘The Iceman’ in 11 darts terug naar 4-3. Een leg later produceerde Price een 17-darter in zijn eigen leg en zo werd het 4-4. De nummer één van de wereld kwam er steeds beter in en dat leverde hem ook zijn eerste voorsprong op, via dubbel 9 werd het 5-4. In leg tien sloot Price het in stijl af, want met een 117-finish wist hij zijn vierde leg op een rij te winnen voor een 6-4 zege.

Gerwyn Price treft zondagmiddag Damon Heta bij de laatste 16 van de Hungarian Darts Trophy.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 92,68 / 28,57%
Richard Veenstra: 84,88 / 21,05%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *