Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price

Gerwyn Price wint thriller en bereikt opnieuw halve finales

De eerste avond van 2021 stond in het teken van de laatste twee kwartfinales van het WK. In de eerste kwartfinale nam Gerwyn Price het op tegen Daryl Gurney. Lees hier meer.

Price met goede finishes naar voorsprong

Gerwyn Price won de bull in de ingooiruimte en mocht daarom de partij beginnen. Daryl Gurney kreeg wel meteen in de eerste leg een kans op de break, maar een 124-finish werd gemist. Hierdoor wist Price met een knappe 64-finish zijn eigen leg te houden. In de tweede leg miste Gurney een 70-finish, waarna Price met een 108-finish voor de break zorgde. De Welshmen kreeg in zijn eigen leg 4 darts om de set naar zich toe te trekken, maar miste. Gurney profiteerde en brak in 17 darts terug. Price wist in de vierde leg wel de eerste set naar zich toe te trekken, dankzij een 180’er deed hij het met een 13-darter.

Price verdubbelt voorsprong

Na de pauze begon Daryl Gurney aan de tweede set, maar verloor meteen zijn eigen leg. Hij miste twee pijlen op de dubbel, waardoor Price via tops opnieuw brak. Een 72-finish hielp de Welshmen bij het verzilveren van de break en kwam zo 2-0 voor. Gurney was in zijn tweede eigen leg in de tweede set ook nergens te vinden, waardoor Price met een 15-darter op een 2-0 voorsprong in sets kwam.

Gurney vecht zich terug

Gerwyn Price mocht met een 2-0 voorsprong in sets beginnen aan de derde set. De Noord-Ier kwam goed uit de pauze, want hij wist Price meteen te breaken met een 73-finish. De break werd ook verzilverd via dubbel 4, nadat Price twee pijlen op de dubbel miste. Price hield in leg 3 wel zijn eigen leg met een 72-finish, maar dat bleek niet genoeg te zijn. Met een 75-finish in 12 darts pakte ‘Superchin’ de set af van Price.

Gurney begon goed aan zijn eigen set, met een 180’er wist hij in 15 darts zijn eigen leg te houden. Price antwoordde goed met een 13-darter voor 1-1. Gurney begon zijn eigen leg met zijn zesde maximale score en kwam via dubbel vier op een 2-1 voorsprong. In leg 4 begon Price met een maximale score, maar vergat de leg naar zich toe te trekken. Er werd vier keer gemist op de dubbel, waardoor Gurney er met een 17-darter 2-2 in sets van maakte in de derde pauze.

Veel gemiste dubbels in set 5

Gerwyn Price begon na de derde pauze aan vijfde set. Gurney kwam wederom goed uit de startblokken en stond na 9 pijlen op 58, maar miste twee pijlen op tops. Price hield hierdoor met veel geluk zijn eigen leg in 14 darts. In de tweede leg gebeurde het tegenovergestelde, Price miste drie pijlen op dubbel 6, waardoor Gurney er met een 100-finish 1-1 van maakte. In de derde leg kreeg Gurney opnieuw kansen op de break, maar opnieuw miste de Noord-Ier twee pijlen op de dubbel. Price kwam op een 2-1 voorsprong via dubbel 5. Een leg later produceerde Gurney twee 180’ers, maar het was ‘The Iceman’ die met een geweldige 143-finish op een 3-2 voorsprong in sets kwam.

Price op matchpoint

Daryl Gurney begon aan de zesde set, maar leverde meteen zijn eigen leg in. Met een 14-darter brak Price. Gurney antwoordde goed, want met een 76-finish in 11 darts brak hij terug en hield via dubbel 10 zijn eigen leg. Price dwong een beslissende leg af door 84 uit te gooien met een 12-darter. In de beslissende vijfde leg kregen beide heren een pijl op de dubbel, maar het was ‘The Iceman’ die met een 72-finish op een 4-2 voorsprong kwam.

Price kon het niet afmaken in zijn eigen set, maar leverde net als Gurney de eerste leg van de set in. Gurney brak in 14 darts en verzilverde via dubbel 16 de break. In de derde leg miste Price een 108-finish via tops, waarna Gurney de set met een 59-finish met 3-0 won en terug kwam tot 4-3.

Last-leg-decider geeft beslissing

Na de laatste pauze begon Gurney aan set 8. Price begon met 180, maar miste wederom drie pijlen op de dubbel 6 waardoor Gurney met een 70-finish alsnog zijn eigen leg hield. Dankzij een 64-finish plaatste Gurney de break en maakte er met een 12-darter 4-4 in sets van.

De negende en beslissende set werd begonnen door Price. Met een hele knappe 107-finish hield Price zijn eigen leg, waar Gurney stond te wachten op 33. ‘Superchin’ bleef koel en hield met een 130-finish zijn eigen leg voor 1-1. Een 16-darter bracht Price op matchpoint, maar Gurney gooide dubbel 8 voor 2-2. Een vijfde leg moest beslissing geven wie er door zou gaan naar de halve finales. Beide spelers begonnen erg nerveus aan de leg. Uiteindelijk kreeg Gurney dé kans om te winnen, maar kon de triple 19 niet vinden voor een 108-finish. Price hield zijn zenuwen in bedwang en gooide tops met één pijl voor een 5-4 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 96,36 / 36,96%
Daryl Gurney: 96,25 / 34,62%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *