Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gerwyn Price wint vrij eenvoudig van Gary Anderson

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen de winnaar van de Grand Slam of Darts, Gerwyn Price, en de tweevoudig wereldkampioen uit Schotland, Gary Anderson.

Superstart Price

Gary Anderson mocht de wedstrijd beginnen, maar wist zijn eigen leg niet te behouden. Gerwyn Price begon een stuk sterker dan zijn Schotse tegenstander en wist ook gelijk te breken. Met een 12-darter was de eerste leg voor “The Ice Man”. Ook de tweede leg zou een prooi worden voor Price. De Welshman begon de wedstrijd vooral scorend ijzersterk en wist in de tweede leg zijn tweede 180 score te gooien, maar belangrijker de leg te winnen met een 11-darter. Ook de derde leg zou een break opleveren. Anderson kwam er in de beginfase niet aan te pas en zag Price wederom een break pakken via de dubbel 10. Price mocht de vierde leg zelf beginnen en wist deze te behouden met een 18-darter via de dubbel 10.

Anderson komt er niet aan te pas

Leg 5 zou dan eindelijk de leg worden die Anderson op het scorebord zou zetten. Met een 116 finish via de dubbel 20 wist Anderson zijn eerste leg van de avond te winnen. Price wist in leg 6 118 niet uit te gooien, maar mocht terugkomen aan de oche, omdat 75 te veel bleek voor Anderson. Via de dubbel 20 werd de stand 5-1 in het voordeel van Gerwyn Price. Anderson kreeg wel kansen, maar wist deze niet te benutten. Via de dubbel 5 zou Price zijn eerste punt binnenslepen, nadat Anderson zijn kans op de leg, vanaf 80, had gemist. Price mocht gaan gooien voor de wedstrijd, maar Anderson beet nog een keer van zich af, door te beginnen met een 180. Anderson kon echter niet voorkomen dat Price wedstrijdpijlen zou krijgen. 121 was nog te veel van het goede, maar nadat Anderson 81 ook niet van het bord kreeg, kreeg Price opnieuw matchdarts vanaf 25. Zijn eerste wedstrijdpijl op de dubbel 12 vloog erin, waardoor Gerwyn Price de wedstrijd met 7-1 wist te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 99,16 / 35%
Gary Anderson: 95,53 / 12,50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *