Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vladimir Andersen

Geschorste Andersen wint PDCNB-toernooi, record voor IJsland

In Denemarken begon vandaag het seizoen van de PDC Nordic & Baltic. Darters uit Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland, Litouwen, en Letland kwamen in actie.

Toernooi 1

Waar vorig jaar alleen de toernooienreeks in IJsland door ging voor de Scandinavische en Baltische tour, staat voor 2022 een volledig programma klaar. In Denemarken stonden veelal Denen aan de start, maar ook tourkaarthouders als Darius Labanauskas, Madars Razma en Vladimir Andersen dingen mee voor de eerste titel van het seizoen.

Het bleek een toernooi van hoog toernooi te worden. Drie geplaatste Deense spelers verloren direct in de eerste ronde. Henrik Primdal (8) verloor van de Zweed Roland Lenngren (6-4), Ivan Springborg (7) won niet van landgenoot Ulrich Meyn (6-4) en Andreas Toft Jorgensen (4) verloor nipt van Allan Daugbjerg Olsen, die verraste met enorm goed spel.

Darius Labanauskas en Madars Razma strandden verrassend bij de laatste 16. De Litouwse nummer 43 van de wereld verloor van Ricky Nauman met 6-4, terwijl de Let met 6-2 werd verslagen door kersverse tourkaarthouder Vladimir Andersen. Andersen keert dit seizoen terug op de tour na een meerjarige schorsing.

Matthias Örn Fridriksson schreef geschiedenis door de eerste IJslands darter te worden die de kwartfinales op een PDCNB-toernooi bereikte. Ondanks een voorsprong verloor Fridriksson nipt met 6-5 om de halve finale te bereiken.

De finale ging tussen Daniel Larsson – de Zweed die begin dit jaar zijn tourkaart verloor – en Vladimir Anderson – de controversiële Deen die begin dit jaar juist zijn tourkaart won. Larsson speelde sterk en kwam op een 5-3 voorsprong, toch kreeg Andersen de kans om twee matige legs te winnen om vervolgens met een 15-darter de titel van Larsson af te snoepen.

Uitslagen

Kwartfinales:
Vladimir Andersen 6-5 Matthías Örn Fridriksson
Ricky Nauman 6-4 Allan Daugbjerg Olsen
Daniel Larsson 6-4 Brian Lokken
Benjamin Drue Reus 6-3 Marko Kantele

Halve Finales:
Vladimir Andersen 6-2 Ricky Nauman
Daniel Larsson 6-1 Benjamin Drue Reus

Finale:
Vladimir Andersen 6-5 Daniel Larsson


Order of Merit

De eerste twee darters van de Order of Merit plaatsen zich voor het WK darts 2023.

1 – Vladimir Andersen 1200
2 – Daniel Larsson 600
3 – Ricky Nauman 300
3 – Benjamin Drue Reus 300
4 – Matthias Örn Fridriksson 200
4 – Allan Daugbjerg Olsen 200
4 – Brian Lokken 200
4 – Marko Kantele 200

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *