Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geweldige Ratajski pakt historische titel in Gibraltar

Krzysztof Ratajski heeft zijn eerste Euro Tour titel te pakken. De darter uit Polen speelde fantastisch in zowel de halve finale als finale.

De allerlaatste Euro Tour finale ging tussen een man met al twee ET titels op zijn naam en darter die zijn eerste finale op dit podium haalde: Dave Chisnall en Krzysztof Ratajski. Beide mannen maakten indruk dit weekend, Chisnall met een 9-darter en Ratajski met zijn gemiddelde van 109.51 in de halve finale. Het was de Engelsman die aan de finale mocht beginnen en dat deed hij fantastich met een leg in 11 pijlen. Met een 117-finish zette hij door en pakte hij in 15 pijlen de break. Ratajski ging mee en gooide een 124-finish, waarna hij de stand op 2-2 zette met een 15-darter. Na twee gemiste dubbels van Chisnall pakte de Pool zelfs de voorsprong. Met een 13-darter hield hij ook zijn eigen leg. Hij bleef maar doorgaan, en met een 81-finish op de bull voor een 12-darter pakte hij een 5-2 voorsprong.

Ratajski gooide nog maar weer een 12-darter, zijn gemiddelde kwam nu uit boven de 105. Chisnall speelde zelf ook boven de 100, maar weer twee gemiste dubbels zorgden er voor dat Ratajski op 7-2 kwam, één leg verwijderd van de titel. Die titel kwam er een leg later. Chisnall miste tops voor een 82-finish, waarna Ratajski 60 uitgooide. Hij werd hiermee de eerste Pool die een Euro Tour titel won. Zes finales speelde hij in de PDC, zes keer kwam hij als winnaar uit de strijd. Kan hij dit jaar ook een TV-titel winnen?

Krzysztof Ratajski: 102.85 / 57.14%
Dave Chisnall: 99.96 / 22.22%

Image courtesy of FOTO: Luke Hewitt (PDC)