Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen - European Darts Grand Prix 2023

Gian van Veen bereikt finale Jeugd WK, Littler ook finalist

De finalisten van het PDC Jeugd WK zijn bekend. Sinds 2016 staat er weer een Nederlander in de finale. Gian van Veen mag het eind november gaan opnemen tegen Luke Littler voor de wereldtitel. Lees hier meer.

Het geweldige eerste tourkaart-jaar van de 21-jarige Van Veen krijgt nog iets meer glans. Nadat hij zich op de tour al meteen laat zien en daarnaast zaterdagavond ook de Development Tour Order of Merit won, heeft de Nederlander zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van het PDC Jeugd WK. Op weg naar de finale was Van Veen te sterk voor o.a. Dominik Grüllich (6-3), Dylan Slevin (6-3), Josh Rock (6-5) en Wessel Nijman (6-5). In de halve finale overleefde Van Veen drie matchdarts van landgenoot Nijman. Nijman maakte het meeste indruk op weg naar de halve finale, hij registreerde gemiddeldes van onder meer 102 en 106!

Luke Littler is de andere finalist. Met overwinningen op o.a. Keane Barry (6-3) en Sebastian Bialecki (6-3) bereikte hij de finale. De Engelsman wordt de jongste finalist ooit op dit desbetreffende WK, hij is immers nog maar 16 jaar!

Nederlanders

Een totaal van 18 Nederlanders hadden zich gekwalificeerd voor het PDC Jeugd WK, daarvan wisten 8 Nederlanders hun groep te overleven. Voor Bram van Dijk en Damian Vetjens zat het erop bij de laatste 32. Jarno Bottenberg, Moreno Blom en Jurjen van der Velde wonnen hun openingswedstrijd in de knock-outfase maar moesten zich uiteindelijk bij de laatste 16 erkennen in Josh Rock (6-4), Owen Bates (6-4) en Jacob Gwynne (6-3).

Jitse van der Wal kende een sterk laatste Jeugd WK, de Fries bereikte de kwartfinales waarin hij nipt verloor van Sebastian Bialecki. Van Veen en Nijman troffen elkaar in de halve finales, waarbij beide heren een gemiddelde van 100+ noteerden. Uiteindelijk trof Van Veen de partij met 6-5 naar zich toe.

Uitslagen

Kwartfinales
Gian van Veen 6-5 Josh Rock
Wessel Nijman 6-2 Owen Bates
Luke Littler 6-3 Jacob Gwynne
Sebastian Bialecki 6-5 Jitse van der Wal

Halve finales
Gian van Veen 6-5 Wessel Nijman
Luke Littler 6-3 Sebastian Bialecki

Finale (zondag 26 november)
Gian van Veen vs Luke Littler

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *