Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Hungarian Darts Trophy 2023

Gian van Veen buigt achterstand om en bereikt tweede ronde

Gian van Veen heeft vrijdagavond de tweede ronde bereikt van de German Darts Championship. In een moeilijke partij werd James Wilson met 6-4 verslagen.

We moest er een hele middagsessie voor wachten, maar in de eerste partij van de avondsessie kwam de eerste Nederlander in actie op de German Darts Championship. Gian van Veen, die onlangs was toegevoegd aan het TOTO Darts Kings team, trof in de eerste ronde James Wilson.

Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, plaatste niet Van Veen maar Wilson de eerste break van de wedstrijd. Van Veen kreeg drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, maar die werden gemist. Wilson wist dubbel 8 te raken voor de break en verzilverde de break met een 80-finish voor een 3-1 voorsprong.

Deze achterstand wist Van Veen snel goed te maken, met een geweldige 156-finish en een 15-darter voor de rebreak werd het 3-3. Daarna gingen er drie legs met de darts mee. In de tiende leg kreeg Wilson drie pijlen op de dubbel om een beslissende leg af te dwingen, maar miste. Van Veen greep zijn kans, gooide tops voor een 6-4 overwinning.

Zaterdagmiddag om 13:00 uur zal de Nederlander het opnemen tegen Rob Cross.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 94,12 / 37,5%
James Wilson: 91,01 / 40%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *