Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Darts Grand Prix 2023

Gian van Veen en Christian Kist spelen goed; Van Veen de sterkste

Vrijdag ging de European Darts Matchplay van start in het Duitse Trier. Tijdens de eerste middagsessie zagen we twee Nederlanders het tegen elkaar opnemen: Christian Kist speelde tegen Gian van Veen.

Christian Kist mocht de wedstrijd beginnen, maar moest meteen zijn eerste leg aan Gian van Veen laten. ‘The Giant’ begon met een 88-finish via bulls-eye, waarmee hij met een 12-darter op een 1-0 voorsprong kwam. Lang kon Van Veen niet van de break voorsprong genieten, want het was Kist die met een 15-darter wist terug te breken. Ook de derde leg leverde een break op, aangezien Van Veen vanaf 126 de dubbel 6 wist te vinden. Deze break werd wel verzilverd. Met een 17-darter kwam Van Veen op een 3-1 voorsprong en daar zou het zelfs niet bij blijven. De jongste van de twee bleef doorknallen en gooide een ijzersterke 122-finish, opnieuw via bulls-eye.

Vanaf 87 deed Kist iets terug, door met een 11-darter terug te breken to 4-2 en ook in de zevende leg bleef Kist koel. Van Veen miste 156 en stond op dubbel 18 te wachten, maar met een 66-finish bracht Kist de stand terug tot 4-3. De darter uit Vroomshoop leek ook tot gelijke hoogte terug te komen, maar een 104-finish van Van Veen leek Kist de das om te doen. Van Veen maakte het in de laatste leg af met een knappe 99-finish, waarmee hij zich plaatste voor de volgende ronde!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Christian Kist: 98,35 / 100%
Gian van Veen: 103,07 / 75%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *