Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen - European Darts Matchplay 2023

Gian van Veen langs Raymond van Barneveld in Duitsland 

München kleurde met een Nederlands onderonsje op het programma een beetje oranje zaterdagavond. Gian van Veen ging in deze partij voorbij aan Raymond van Barneveld. Dit deed hij met een uitslag van 6-5. In de tweede ronde van de German Darts Grand Prix wacht landgenoot Danny Noppert.  

Het was aan Van Veen om de partij af te trappen, maar Van Barneveld trok de eerste leg naar zich toe. Daardoor liet Van Veen zich niet al te veel van de wijs brengen. De 21-jarige kon namelijk in dertien pijlen direct zelf een break forceren. Deze wist hij vervolgens ook te verzilveren. Daarop bracht ‘Barney’ zichzelf met veertien darts weer op gelijke hoogte. 

Nadat beiden nog eenmaal hun eigen leg behielden, kon de vijfvoudig wereldkampioen gemiste dubbels van zijn tegenstander afstraffen en middels een break op een voorsprong van 4-3 komen. Van Veen kreeg daarop de kans de leg direct terug te pakken en die kans benutte hij. Met een 13-darter werkte hij zich vervolgens naar matchpoint toe. Kort daarna miste hij maar nipt een wedstrijdpijl, waardoor Van Barneveld in veertien pijlen een allesbeslissende leg kon afdwingen. Hierin had Van Veen slechts dertien pijlen nodig om de eindstreep te bereiken. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:    
Raymond van Barneveld: 94,98 / 55,60%    
Gian van Veen: 96,65 / 40,00%       

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *