Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Gian van Veen pakt titel en plaatst zich voor Champions Week

Gian van Veen is er zaterdagavond in geslaagd om de vierde week van de Online Darts Live League te winnen. Hiermee kwalificeert de Nederlander zich voor Champions Week van de vierde fase aankomende week. Lees hier meer.

Gian van Veen trof in de groepsfase op de finaleavond opnieuw landgenoot Arjan Konterman en Nathan Girvan. Van Veen versloeg Konterman in een beslissende leg met 4-3, waaronder een 161-finish in de vierde leg. Van Veen versloeg vervolgens ook Girvan met 4-2, waardoor hij als eerste door ging naar de halve finales. De Schot kwalificeerde zich ook, die in zijn eerste wedstrijd van de poule nipt wist te winnen van Konterman met 4-3.

In de tweede groep schoot Conor Heneghan uit de startblokken. Hij wist de eerste poulewedstrijd met 4-1 te winnen van Thibault Tricole. In de laatste leg produceerde de Ier zijn eerste 9-darter in de Live League, echter was dit ook de eerste 9-darter van 2022 in de Online Darts Live League (beelden van de 9-darter zijn onderaan dit artikel te vinden). Heneghan won vervolgens ook zijn tweede wedstrijd, Chas Barstow werd met dezelfde cijfers verslagen. Tricole ging mee naar de halve finales, hij versloeg Barstow in de laatste wedstrijd van de poule met 4-2.

Van Veen en Girvan bereikten vervolgens de finale. Van Veen had weinig moeite met Tricole (4-1), terwijl Girvan in een beslissende leg afrekende met Heneghan (4-3). In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee, waardoor de Nederlander op een 2-1 voorsprong kwam. In de vierde leg produceerde Van Veen een 17-darter en kwam daarmee op matchpoint. Een leg later maakte de jonge Nederlander het meteen af, dankzij een 13-darter won hij de finale met 4-1 en zien we hem volgende week dinsdag terug in Champions Week!

Bekijk hieronder alle uitslagen:

Group A:
Nathan Girvan 4-3 Arjan Konterman
Gian van Veen 4-3 Arjan Konterman
Gian van Veen 4-2 Nathan Girvan

Group B:
Conor Heneghan 4-1 Thibault Tricole
Conor Heneghan 4-1 Chas Barstow
Thibault Tricole 4-2 Chas Barstow

Halve finales:
Gian van Veen 4-1 Thibault Tricole
Nathan Girvan 4-3 Conor Heneghan

3/4 Plaats:
Conor Heneghan 4-1 Thibault Tricole

Finale:
Gian van Veen 4-1 Nathan Girvan

Image courtesy of FOTO: Twitter Online Darts Live League
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *