Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Dutch Darts Masters 2024

Gian van Veen sluit weekend af met titel in Milton Keynes

Gian van Veen heeft het eerst weekend van de Development Tour winnend afgesloten. Waar hij vrijdag nog de finale verloor, had hij dit keer geen problemen en schreef hij zijn negende PDC-titel op zijn naam. Lees hier meer.

Het laatste Development Tour-toernooi van het weekend begon met 334 spelers. Het werd een vroege uitschakeling dit keer voor de nummer één van het klassement, Keane Barry. De Ier liet zich verrassen door Pim van Bijnen. Er lagen nu kansen voor de Nederlanders om het gat met ‘Dynamite’ te verkleinen. Jansen en Van der Velde troffen elkaar al bij de laatste 64, waarbij Van der Velde met 4-3 te sterk was. Een ronde later werd hij ook verslagen door Owen Bates.

Gian van Veen profiteerde wel. Met zeges op o.a. Owen Bates (4-2), Wessel Nijman (5-1) en Cameron Crabtree (5-0) behaalde hij zijn tweede finale van het weekend. Op weg naar de finale had ‘GVV’ slechts zes legs verloren. In de finale trof hij een andere Ierse tourkaarthouder, namelijk Dylan Slevin. Hij had onderweg naar de finale afgerekend met twee andere Nederlanders, Owen Roelofs en Moreno Blom moest zich meerdere erkennen in ‘Oceans’.

In de finale kreeg Slevin in de eerste twee legs kansen om beide legs te pakken, maar miste teveel dubbels. Van Veen won beide legs, waarna hij met een 11- en 13-darter zijn voorsprong verdubbelde naar 4-0. In de vijfde leg miste Van Veen veel dubbels, maar doordat Slevin niet in de buurt was kon de Nederlander in 23 (!) pijlen alsnog de eindzege pakken met een whitewash in de finale!

Uitslagen

Kwartfinales
Dylan Slevin 5-2 Moreno Blom
Daniel Stephenson 5-4 Nathan Potter
Cameron Crabtree 5-4 Bradly Roes
Gian van Veen 5-1 Wessel Nijman

Halve finales
Dylan Slevin 5-2 Daniel Stephenson
Gian van Veen 5-0 Cameron Crabtree

Finale
Gian van Veen 5-0 Dylan Slevin

Stand Development Tour

Na vijf toernooien leidt Keane Barry het klassement, gevolgd door drie Nederlanders; Gian van Veen, Danny Jansen en Jurjen van der Velde. Aan het einde van het seizoen plaatst de nummer één zich voor de Grand Slam of Darts, terwijl de top 2 (die geen tourkaart hebben in 2025) een tourkaart pakken voor minimaal de aankomende twee jaar.

  1. Keane Barry 6000
  2. Gian van Veen 4300
  3. Danny Jansen 3175
  4. Jurjen van der Velde 3100
  5. Sebastian Bialecki 2050
  6. Wessel Nijman 1850
  7. Dylan Slevin 1575
  8. Cameron Crabtree 1450
Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *