Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Darts Matchplay 2023

Gian van Veen te sterk voor Noord-Ierse ‘History Maker’

Gian van Veen was vrijdag de laatste van drie Nederlanders die in actie kwam op de Hungarian Darts Trophy. Hij trof Brendan Dolan in Boedapest.

Beide spelers kwamen niet heel erg sterk uit de startblokken, maar het was uiteindelijk Van Veen die de leg met een 21-darter over de streep trok. Het was ook meteen de eerste break van de wedstrijd en deze werd door de Nederlander verzilverd met een 16-darter. In de derde leg wist Dolan zijn leg wel te behouden. Aan een 14-darter had de Noord-Ier genoeg om zichzelf op het scorebord te zetten: 2-1 in legs. In de vierde leg liet Van Veen zijn tegenstander echter kansloos en kwam met een 15-darter op een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg leek Van Veen een flinke tik uit te delen. Na missers van Dolan profiteerde de Nederlander door vanaf 87 de bulls-eye te raken.

Met een 4-1 voorsprong op zak leek Van Veen op rozen te zitten richting de volgende ronde in Boedapest. Toch gaf Dolan zich nog niet gewonnen, want met een 11-darter plaatste de ‘History Maker’ de re-break. Met een 18-darter zorgde Van Veen voor de derde break op een rij en de Nederlander kwam op matchpoint. Deze werd ook benut door Van Veen. Met een 20-darter besliste de Nederlander de partij via de dubbel 16.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gian van Veen: 90,77 / 40%
Brendan Dolan: 86,35 / 13,3%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *