Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gilbert van der Meijden - ADC Benelux Masters 2023

Gilbert van der Meijden wint eerste editie ADC Benelux Masters

De 30-jarige Gilbert van der Meijden heeft zondag in Ooltgensplaat de allereerste editie van de ADC Benulux Masters op zijn naam geschreven. In de finale was hij met 5-2 te sterk voor teamgenoot Jeroen Mioch.

Een totaal van 76 spelers hadden zich gekwalificeerd via regionale kwalificatietoernooien voor de eerste editie van de Benelux Masters. De grote favorieten voor de titel en de hoofdprijs van 1000 euro waren Lakeside-deelnemers Wesley Plaisier en Chris Landman. Zij kregen echter tegenstand van onder meer Ryan de Vreede, John Desreumaux, Ivo Leeksma, Jeroen Mioch, Mario Robbe, Michel van der Horst, Gilbert van der Meijden en Philip van Gasse.

Het toernooi begon om 11:00 uur in Ooltgensplaat met de groepsfase. De 76 deelnemers werden opgesplitst in 12 groepen van 5 spelers en 4 groepen van 4 spelers. De top 3 van elke groep plaatste zich voor de knock-outfase, waarbij de nummers één van elke groep een bye kreeg bij de laatste 48.

Het bracket wees uiteindelijk uit dat Landman en Plaisier elkaar bij de laatste 16 al troffen. Een goedspelende Plaisier gunde Landman geen leg en bereikte met een 5-0 overwinning de kwartfinale. Daarin werd Lesley Geertsma ook eenvoudig aan de kant gezet; 5-1. Ook Gilbert van der Meijden, Jeroen Mioch en Revelino Dubois haalden de halve finales, wat hen een uitnodiging opleverde voor de MODUS Super Series volgend jaar. Voor Dubois was dit des te knapper, nadat hij zaterdagmiddag op legsaldo buiten de top 10 eindigde van de ADC European Qualifier Tour en zo een ticket voor dit prestigeuze evenement op een haar miste.

In de halve finale wist Van der Meijden in een allesbeslissende negende leg Wesley Plaisier te verslaan, terwijl Mioch weinig moeite had met de pas 20-jarige Dubois. Van der Meijden wist het zelfvertrouwen van zijn overwinning op favoriet Plaisier mee te nemen naar de finale. In de finale had Mioch geen antwoord op het sterke scoringsvermogen van Van der Meijden, die met 5-2 de finale naar zich toe trok.

Uitslagen

Kwartfinales
Gilbert van der Meijden 5-2 Ryan de Vreede
Wesley Plaisier 5-1 Lesley Geertsma
Jeroen Mioch 5-2 Ivo Leeksma
Revelino Dubois 5-2 Luuk van Moll

Halve finales
Gilbert van der Meijden 5-4 Wesley Plaisier
Jeroen Mioch 5-1 Revelino Dubois

Finale
Gilbert van der Meijden 5-2 Jeroen Mioch

Image courtesy of FOTO: Darts Actueel
Deel dit:
Lees ook

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *