Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gilding en Chisnall strijden om Belgian Darts Open titel

Andrew Gilding en Dave Chisnall staan in de finale van de Belgian Darts Open. Gilding bereikte zijn eerste Euro Tour-finale, terwijl Chisnall met een 9-darter te sterk was voor Danny Noppert. Lees hier meer.

Gilding naar eerste Euro Tour-finale

De eerste halve finale werd gespeeld met Andrew Gilding en Jonny Clayton. De laatstgenoemde speler begon als betere speler aan de partij. Clayton hield met een 80-finish zijn eigen leg om Gilding met een 124-finish via de bull te breaken. Clayton kon de break niet verzilveren, Gilding brak meteen terug en deed dit met een 117-finish. Een 13-darter zorgde ervoor dat Gilding de break verzilverde en op 2-2 kwam. Daarna gingen twee legs met de darts mee, beide heren wisten een 121-finish te produceren. In leg 7 was het Gilding die voor het eerst op voorsprong kwam, met een 80-finish brak hij de Welshmen.

Het leek erop dat Clayton meteen terug ging breaken, hij stond namelijk na 12 darts op dubbel 16. Echter miste Clayton drie keer, waardoor Gilding met een 79-finish de break kon verzilveren voor een 5-3 voorsprong. Daarna gingen de resterende legs allemaal met de darts mee. Gilding bleef in leg 12 erg koel en zorgde met een 64-finish voor een 7-5 zege en zijn allereerste Euro Tour-finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Andrew Gilding: 97,87 / 63,6%
Jonny Clayton: 97,49 / 41,7%

Chisnall met een 9-darter naar de finale

De tweede halve finale in Wieze ging tussen Dave Chisnall en Danny Noppert. Noppert mocht de halve finale beginnen, maar het was Dave Chisnall die uit de startblokken schoot. Met twee 180’ers, triple 20, triple 19 en dubbel 12 produceerde Chisnall een 9-darter in de eerste leg van de partij (bekijk hieronder de 9-darter terug)! Dit wist hij te vervolgen met een 136-finish om de break te verzilveren. Daarna gingen twee legs met de darts mee. Bij een stand van 3-1 miste Noppert een 128-finish op de bull, waardoor Chisnall via dubbel 18 de tweede break plaatste; 4-1.

Deze break werd niet verzilverd, Noppert brak met een 81-finish in 11 darts meteen terug naar 4-2. Een 142-finish zorgde ervoor dat Noppert zijn eigen leg hield en het 4-3 werd. Vervolgens gingen 4 legs met de darts mee. In leg 11 miste Noppert een 90-finish om in de wedstrijd te blijven, maar miste dubbel 5. Chisnall profiteerde en plaatste zich met een 112-finish voor de finale; 7-4!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 103,89 / 46,7%
Danny Noppert: 99,60 / 36,4%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *