Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Glen Durrant

Glen Durrant de beste en wint Premier League

Donderdagavond kwam de conclusie van de Premier League. Glen Durrant en Nathan Aspinall speelden om de titel en 250.000 pond. Lees hier meer.

Gelijkopgaande start

Glen Durrant mocht de finale beginnen en deed dat goed door in 14 darts zijn eigen leg te houden. Met een 16-darter antwoordde Nathan Aspinall goed en kwam op 1-1. Met een knappe 64-finish hield Durrant wederom zijn eigen leg, waarna Aspinall via tops er 2-2 van maakte. Tot aan de pauze gingen de overige legs met de darts mee en stond het 5-5 in de pauze. Beide heren misten in de leg van de tegenstander een aantal pijlen voor de break. Aspinall had de grootste kans, maar miste twee pijlen op tops voor de break in leg 9.

Een break blijkt genoeg

Glen Durrant kwam goed uit de pauze, want hij hield in 13 darts zijn eigen leg. In de twaalfde leg kreeg Durrant kans op de break, maar miste twee pijlen op de dubbel. Aspinall hield met een knappe 100-finish toch nog zijn eigen leg. In leg 13 kreeg Aspinall de kans op de break, maar miste een 116-finish. Durrant kwam via dubbel 8 toch op een 7-6 voorsprong. In leg 14 werd dan eindelijk de eerste break geplaatst. Aspinall miste 6 pijlen voor 7-7, waarvoor Durrant in 18 darts op een 8-6 voorsprong kwam. Een leg later miste Aspinall dubbel 12 voor een 101-finish, waarna Durrant met een 127-finish de break verzilverde; 9-6. Met een 96-finish hield ‘The Asp’ zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 9-7. Durrant hield zijn zenuwen in bedwang en kwam met een 72-finish op matchpoint. Aspinall bleef vechten en kwam via tops terug tot 10-8. In leg 19 begon Durrant met een maximale score en wist in 16 darts zijn allereerste PDC-titel te pakken; de Premier League dankzij een 11-8 overwinning op Nathan Aspinall.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Glen Durrant: 91,84 / 35,48%
Nathan Aspinall: 92,15 / 24,24%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *