Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Glen Durrant verslaat Kyle McKinstry in hoogstaande wedstrijd

De derde kwartfinale bij de heren ging tussen Glen Durrant en Kyle McKinstry. Een wedstrijdverslag van die partij is hieronder terug te lezen.

Kyle McKinstry wist de bull te winnen en mocht de kwartfinale beginnen tegen Glen Durrant. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. In de eerste twee sets gingen alle 5 legs met de darts mee, waardoor het 1-1 in sets stond.

In de derde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. Met een knappe 124-finish wist Durrant te breaken voor een 2-1 voorsprong. Met een 14-darter hield Durrant zijn eigen leg en kwam op een 2-1 voorsprong in sets.

In de vierde set gingen de eerste 4 legs met de darts mee, met een knappe 116-finish kwam McKinstry op 2-2. In de beslissende leg was het ‘Duzza’ die met een 10-darter alsnog de set pakte; 3-1.

In de eerste leg van vijfde set wist McKinstry zijn eigen leg niet te houden, met een 14-darter brak Durrant naar 1-0. Durrant wist de break niet te verzilveren, met een 14-darter brak McKinstry meteen terug. McKinstry miste 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een knappe 97-finish brak Durrant wederom en kwam op een 2-1 voorsprong. In de zesde leg miste Durrant 6 setdarts, McKinstry gooide D4 en brak terug naar 2-2. In de beslissende leg miste de Noord-Ier de bull voor een 118-finish en de set, via D10 brak Durrant en kwam daarmee op een 4-1 voorsprong in sets.

Set 6 begon stroef voor beide heren. Durrant miste 7 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via D3 brak McKinstry naar 1-0. Met een 17-darter verzilverde ‘The Village Man’ de break en kwam 2-0 voor in de set van Durrant. Met een knappe 11-darter hield de regerend wereldkampioen zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. In de vierde leg miste de Engelsman een 110-finish voor de rebreak, met een 76-finish pakte McKinstry de set af en kwam terug tot 4-2 in sets.

Durrant kwam goed uit de pauze, met een 15-darter brak de Engelsman gelijk naar een 1-0 voorsprong. In de tweede leg miste Durrant een 110-finish om de break te verzilveren, McKinstry profiteerde en brak met een 62-finish terug. Met een 13-darter wist Durrant zijn Noord-Ierse tegenstander weer te breaken en hield met een 85-finish zijn eigen leg en won daarmee de partij met 5-2 in sets!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Glen Durrant: 98,02 / 28,57%
Kyle McKinstry: 90,96 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *