Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Glen Durrant wint eerst PDC-titel binnen een maand

Afgelopen middag werd de vierde Players Championship van het jaar gespeeld in Wigan. Glen Durrant en Dimitri van den Bergh bleven over en mochten de finale gaan spelen. Lees hier meer over Players Championship 4. 

Route naar de finale
Glen Durrant en Dimitri van den Bergh wisten de finale van Players Championship 4 te halen. Beide heren wisten nog nooit een Players Championship te winnen. Durrant bereikte zijn tweede PDC-finale in vier toernooien door overwinningen op Jamie Lewis (6-3), Ritchie Edhouse (6-5), Joe Cullen (6-3), Mensur Suljovic (6-2), Bradley Brooks (6-5) en Gerwyn Price (7-3). Van den Bergh bereikte zijn eerste finale op de vloer ten koste van Chris Dobey (6-2), Toni Alcinas (6-3), James Wade (6-4), Stephen Burton (6-4), Matthew Edgar (6-4) en Rob Cross (7-5).

Finale
De finale ging tussen Glen Durrant en Dimitri van den Bergh. Durrant wist de bull te winnen en mocht de finale beginnen. Durrant begon erg sterk, want hij pakte de eerste legs. Met een 13-darter hield Van den Bergh zijn eigen leg en kwam ook op het scorebord; 3-1. Vervolgens gingen er 5 legs met de darts mee, waardoor het 6-3 voor Durrant stond. In de tiende leg miste Van den Bergh een 124-finish om zijn eigen leg te houden, met een 51-finish in 12 darts kwam ‘Duzza’ op matchpoint. Met een 76-finish in 15 darts pakte Durrant zijn eerste titel bij de PDC binnen een maand! Wat een prestatie!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Glen Durrant: 96,2 / 53%
Dimitri van den Bergh: 97,2 / 30%

Verrassingen
In de eerste ronde vlogen er al meteen al een aantal topspelers uit. Zo wisten Peter Wright, Daryl Gurney, Simon Whitlock, Stephen Bunting, Chris Dobey en James Wilson allemaal niet hun eerste partij te winnen. De tweede ronde was het eindstation voor John Henderson, Max Hopp, Danny Noppert, Ian White, Jeffrey de Zwaan en Steve West. Bradley Brooks, Matthew Edgar en Dimitri van den Bergh wisten te profiteren van de vroege nederlagen van de topspelers. Brooks en Edgar verloren in de kwartfinales. Van den Bergh wist knap de finale te halen, waar Durrant duidelijk te sterk was.

Nederlanders
De beste Nederlander was Michael van Gerwen. Hij verloor bij de laatste 16 met 6-1 van Nathan Aspinall die eindigde op een gemiddelde van 101,8. Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis en Yordi Meeuwisse verloren met 6-5 bij de laatste 32. Ook Vincent van der Voort bereikte de laatste 32, waar zijn goede vriend Van Gerwen met 6-1 hem de baas was. De overige Nederlanders kwamen niet voorbij de eerste of tweede ronde.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *