Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Glen Durrant wint met goed spel van Anderson

De laatste wedstrijd van de avond, maar niet de minste. Gary Anderson is misschien wel de grotere naam, maar zal alle moeite moeten doen om Glen Durrant te verslaan.

Glen Durrant mocht aan de leg beginnen. Ondanks het raken van triple 18 terwijl dit niet moest gebeuren, lukte het Durrant alsnog om 58 uit te gooien en de eerste leg van de wedstrijd binnen te hengelen (1-0). Durrant zette Anderson direct onder druk en wist direct te breaken. Een keurige 85-finish werd uitgegooid via tops (2-0). De eerste break was een feit.

Ook de eerste 180’er kwam uit de handen van ‘Duzza’. Na het behouden van Durrant’s eigen leg (3-0), kreeg Anderson voor het eerst pijlen op de dubbel. De eerste twee werden gemist door de Schot, maar de laatste werd recht in de dubbel 3 gegooid (3-1).

Anderson bleef in de problemen komen. Ondanks een pijl voor de bullseye, kreeg Durrant de kans om 107 uit te gooien en deed dit ook (4-1). De voorsprong breidde zich uit. Een 180’er van Durrant maakte de kans op een break nóg groter. Dit werd een feit nadat Durrant 89 wist uit te gooien in de leg van Anderson (5-1). Ondanks een geweldige wegzetbeurt van Durrant, wist Durrant in rap tempo 122 uit te gooien en dus een break te plaatsen (5-2).

Een goede leg met opnieuw een 180’er van Anderson eindigde in een 14-darter voor de Schot (5-3), die uit het niets de betere in de partij werd (5-3). Het eerste punt werd alsnog veilig gesteld door Durrant. Een 39-finish zorgde voor de zesde leg voor de Engelsman (6-3). Anderson pakte dan nog wel zijn eigen leg (6-4), maar kon niet voorkomen dat Durrant 64 uitgooide (7-4).

Glen Durrant: 97.3/50%
Gary Anderson: 97.1/57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *