Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Goed begin breng Van Gerwen naar kwartfinale

Michael van Gerwen heeft de Kwartfinale bereikt door een moeizame overwinning op Jeffrey de Zwaan. Na een goede start, verzwakt Van Gerwen en laat hij De Zwaan bijna terugkomen. Uiteindelijk weet Van Gerwen weer scores te vinden en wint hij met 10-7

In de tweede ronde mocht Mighty Michael van Gerwen het opnemen tegen de Black Cobra Jeffrey de Zwaan. Dit Nederlands onderonsje beloofde een waar spektakel te worden wanneer je kijkt naar de vorige ontmoetingen. Op tv-toernooien was de onderlinge balans zelfs in evenwicht.

Sterke start zet Van Gerwen in het zadel

Jeffrey de Zwaan kan dus zeker een goed potje gooien tegen Michael van Gerwen, maar in de openingsfase stond er geen maat op Van Gerwen. Hij wist de eerste twee legs nog mee te komen, maar daarna moest Jeffrey het scorend toch af laten weten. Michael van Gerwen overrompelde Jeffrey de Zwaan en hij wist dit ook op het scorebord uit te drukken. Michael van Gerwen won de eerste sessie met 4-1. Van Gerwen gooide gemiddeld 103 gemiddeld en De Zwaan zakte snel naar slechts 91 gemiddeld.

In de tweede sessie herpakte Jeffrey de Zwaan zich goed. In de eerste leg hadden beiden heren nog moeite op de dubbel waardoor De Zwaan zijn leg mocht houden met een 17-darter. De volgende leg wist Jeffrey te breaken met een 12-darter en een 142-finish. Daarna zakt Jeffrey de Zwaan toch weer weg, Van Gerwen mocht breaken met 18 darts voor 5-3 en ook de volgende leg kon De Zwaan scorend niet meekomen. Michael won de eerste sessie al met 4-1 en ook de tweede sessie was voor Van Gerwen, deze won hij met 3-2.

Comeback van De Zwaan wordt afgeslagen

Jeffrey de Zwaan zou een behoorlijke comeback nodig hebben om deze achterstand nog goed te maken. Michael van Gerwen had in de vorige wedstrijd al een fase dat hij verzwakte en dat had hij deze pot weer. Jeffrey de Zwaan wist zo een break dichterbij de komen en had er nog twee te gaan. Van Gerwen wist de wedstrijd maar moeizaam over de streep te trekken, met moeite kon Van Gerwen scorend weer opklimmen en zo zijn eigen legs houden. Uiteindelijk ging matchdart vier erin en zo mag Van Gerwen zich weer opmaken voor een nieuw Nederlands onderonsje.

Gemiddeldes / percentages
Michael van Gerwen: 97.4 / 37.5%
Jeffrey de Zwaan: 91.79 / 36.84%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *