Kevin Doets

Goede finishes helpen Kevin Doets aan halve finales

Kevin Doets heeft de halve finales van de Darts Actueel Winter Masters bereikt. In de een goede kwartfinale kwam Richard Veenstra er niet aan te pas. Lees hier meer.

Richard Veenstra won de bull en mocht de eerste kwartfinale van start laten gaan, dit deed Veenstra niet goed. Met een 82-finish plaatste Doets meteen de break en verzilverde die een leg later met een 70-finish voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg wist Veenstra wel zijn eigen leg te houden, met een 78-finish kwam hij terug tot 2-1. In de vierde leg kreeg Veenstra drie kansen op de dubbel om terug te breaken, maar verzuimde dat. Met een 17-darter pakte Doets de eerste set.

Doets ging goed verder in zijn eigen set, met een 87-finish hield hij zijn eigen leg. Dit keer antwoordde ‘Flyers’ wel goed, met een 109-finish maakte hij er 1-1 van. In de derde leg kreeg Veenstra de kans om te breaken, maar 88 werd niet uitgegooid. Uiteindelijk wist Doets via dubbel 12 toch zijn eigen leg te houden. Opnieuw wist Veenstra zijn eigen leg te houden, wat betekende dat er een beslissende leg in set 2 moest komen. Een spannende leg ging naar de 22-jarige, die met een 100-finish met twee keer tops op een 2-0 voorsprong kwam.

Na een korte pauze mocht Veenstra aan de derde set beginnen. Veenstra kreeg alle kansen om zijn eigen leg te houden, maar mist weer teveel dubbels. Doets profiteerde en brak in 18 darts. Toch wist Veenstra die break snel ongedaan te maken, want met een 94-finish in 12 darts werd het 1-1. Veenstra miste een 118-finish op tops in de derde leg om er 2-1 van te maken, Doets wist met een prachtige 150-finish zijn tegenstander erg pijn te doen. De break werd verzilverd met een 14-darter en zo bereikte Doets de halve finales van de Darts Actueel Winter Masters! Een 3-0 (3-1,3-2,3-1) overwinning in sets op Richard Veenstra.