Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Good old Paul Lim pakt titel, Ilagan naar WK

Paul Lim blijft maar gaan. De inmiddels 65-jarige darter uit Singapore schrijft weer een Asian Tour op zijn naam, ten koste van de Chinees Xiaochen Zong. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
In het mooie Hongkong wordt dit weekend Asian Tour 9 en 10 gehouden. Met nog maar één weekend hierna beloofd het spannend te worden. Op dag één waren het Noel Malicdem, Paul Lim, Xiaochen Zong en Ryan Ocampo die de halve finales haalden. De eerste twee haalden hiermee belangrijke punten richting het WK. Malicdem kende een rustige dag met ruime overwinningen op Vic Erwin Buling (5-1), Tzuhao Tsai (5-2), Rodolfo Majorenos (5-1) en Alexis Toylo (5-0). Ook Lim verloor nooit meer dan twee legs, achtereenvolgens tegen Chaiyan Pai-A-Ree (5-0), Daisuke Akamatsu (5-1), Alex Hon (5-2) en Haruki Muramatsu (5-2).

Voor zowel Zong als Ocampo was dit hun eerste halve finale van het jaar. De Chinees Zong begon met twee 5-2 overwinningen op Hoi Sum Yeung en Yuya Higuchi, waarna tegen WK-deelnemer Nitin Kumar een beslissende leg volgde. Kumar miste hier 4 matchdarts, waarna Zong alsnog won. In de kwartfinale was hij daarna met 5-3 te sterk voor Paolo Nebrida. Ocampo moest zelfs twee beslissende legs overleven, zowel tegen Guillermo Nival als tegen Lourence Ilagan, waar tegen hij terug kwam van een 4-1 achterstand. Tussendoor won hij nog met 5-2 van Wilmer Ong, in de kwartfinale was hij met 5-1 te sterk voor Michael Viola.

Halve Finales
Halve finale nummer één ging tussen de twee topspelers die nog over waren, Paul Lim en Noel Malicdem. Beide mannen wonnen ook al een titel dit jaar en hoopten hier één aan toe te voegen vandaag. Paul Lim begon aan de wedstrijd en met een keurige 15-darter pakte hij ook de eerste leg. Malicdem miste daarna in zijn leg drie pijlen op dubbel 16, waarna Lim de voorsprong uitbreidde. Hij hield ook zijn eigen leg, waarna hij in 17 pijlen weer een break pakte en al op 4-0 kwam. Malicdem brak echter meteen terug in 14 pijlen, waarna hij nog een 14-darter gooide in zijn eigen leg. Verder dan dit kwam hij echter niet, met een 15-darter maakte Lim een einde aan de wedstrijd.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Noel Malicdem: 97,3 / 20%
Paul Lim: 90,8 / 50%

Xiaochen Zong en Ryan Ocampo namen het in de tweede halve finale tegen elkaar op. De jonge Chinees speelde al eens op het WK, maar het talent dat hij zeker heeft komt er nog niet altijd even goed uit. Hij speelt maar weinig toernooien op de Asian Tour, maar nu haalde hij dan eindelijk een goed resultaat. Tegen de wat onbekendere Ocampo mocht hij de wedstrijd beginnen, maar het was de man uit de Filipijnen die de leg in 24 (!) pijlen won. Zong brak in 20 pijlen meteen terug, en in 18 pijlen hield hij zijn eigen leg. Nog een leg in 18 pijlen leverde weer een break op, waarna een 17-darter de stand op 4-1 bracht. Ocampo won daarna nog een leg in 24 pijlen, nadat Zong meerdere matchdarts miste. De leg daarna kreeg hij die matchdart er wel in, en zo bereikte hij als eerste Chinees een finale op de Asian Tour.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Xiaochen Zong: 76,5 / 31%
Ryan Ocampo: 69,7 / 18%

Finale
Paul Lim en Xiaochen Zong mochten zo de finale van het negende toernooi spelen. Zong won de bull, maar Lim de eerste leg. Dit gebeurde in 21 pijlen. Geen geweldige start, maar na een 18-darter in zijn eigen leg stond het wel 2-0 in het voordeel van de man uit Singapore. In 19 pijlen kwam Zong ook op het bord. Lim versnelde nu wel en dat werd Zong te veel. Met legs in 14, 13 en 15 pijlen won Lim zijn tweede toernooi van het jaar en lijkt hij op weg naar Ally Pally.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Xiaochen Zong: 85,8 / 14%
Paul Lim: 90,0 / 42%

Order of Merit
Lourence Ilagan heeft zich vandaag verzekerd van een ticket voor het WK. Doordat Seigo Asada en Royden Lam al verloren bij de laatste 64 kan Ilagan niet lager eindigen dan de vierde plaats.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *