Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Tomoya Goto - World Cup of Darts 2023

Goto grijpt eerste Asian Tour-titel, Bin Jantan slaat voor tweede keer toe

Tomoya Goto en Mohd Nasir Bin Jantan hebben de titels verdeeld op de Asian Tour in Singapore. Goto stijgt hierdoor meteen richting een virtueel WK-plek.

PDC Asian Tour 17

In tegenstelling tot de andere weekenden vond er in Singapore op de zondag twee toernooien plaats. Het eerste toernooi van de dag was niet gunstig gezind voor Lourence Ilagan: ‘The Gunner’ vloog er bij de laatste 32 al uit tegen landgenoot Christian Perez (4-2). Paul Lim wist daarnaast zijn plek in de halve finale van zaterdag niet te herhalen. De 69-jarige haalde de laatste 16, maar ging daarin hard onderuit tegen Mohd Nasir Bin Jantan (4-0).

Jun Matsuda deed van de spelers in de top acht de beste zaken. De Japanner haalde de halve finales, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Alexis Toylo (5-0). Hij zag zijn landgenoot Tomoya Goto wél doorstoten naar de finale. Goto, die eerder dit jaar ook al twee finales haalde maar nog niet wist te winnen, maakte indruk door onderweg onder andere Nitin Kumar (4-2) en Reynaldo Rivera (4-2) te verslaan.

Zowel Goto als Toylo wonnen nog nooit een Asian Tour-toernooi, waardoor er extra spanning op de finale kwam te staan. Met een 145-finish schudde Goto deze spanning echter meteen van zich af in leg één, waarna hij in leg twee ook 120 uitgooide. Toylo haakte aan, maar uiteindelijk leek hier het gat al geslagen. Beide mannen bleven hun eigen legs houden, waardoor Goto de zege naar zich toetrok. Voor de 26-jarige Japanner kan dit wel eens het startpunt van een mooie carrière zijn.

PDC Asian Tour 18

Tijdens het tweede toernooi van de dag ging Jun Matsuda meteen onderuit. De nummer twee van de ranglijst trof met Donjem Dimaculangan een moeilijke tegenstander in de eerste ronde: met 4-2 moest hij zijn meerdere erkennen in de Filipijn. Ook Man Lok Leung ging snel onderuit, waardoor hij niet kan spreken van een geslaagd weekend: Mohd Nasir Bin Jantan was met 4-2 te sterk. Ook Lourence Ilagan zal op een beter weekend gehoopt hebben. ‘The Gunner’ haalde weer de kwartfinale niet, dit keer was Christian Perez bij de laatste 16 te sterk (4-2).

Perez ging een ronde later zelf ook onderuit tegen Paolo Nebrida, die zo op weg ging naar zijn tweede finale van het weekend. In de halve finale was hij namelijk met 5-4 te sterk voor landgenoot Rosendo Lubaton. Het werd uiteindelijk een herhaling van de finale van zaterdag. Mohd Nasir Bin Jantan ontdeed zich in zijn laatste twee wedstrijden van Lok Yin Lee (4-2) en Donjem Dimaculangan (5-4), waardoor hij weer de eindstrijd haalde.

Ook deze finale leek al snel de kant van de Maleisiër uit te gaan. Met legs in 18, 16 en 15 pijlen kwam Bin Jantan snel op 3-0, maar Nebrida schoot hierna wakker. Met een 164-finish voor een 12-darter pakte hij zelfs een break terug, maar door een leg later drie pijlen op de dubbels te missen gaf hij toch het initiatief weer aan zijn tegenstander. Met een 13-darter sloeg Bin Jantan daarna meteen toe en greep hij zijn tweede Asian Tour-titel.

Uitslagen

PDC Asian Tour 17
Kwartfinales
Donjem Dimaculangan 4-3 Paolo Nebrida
Tomoya Goto 4-2 Reynaldo Rivera
Jun Matsuda 4-1 Mohd Nasir Bin Jantan
Alexis Toylo 4-2 Sonny Balagat

Halve Finales
Tomoya Goto 5-3 Donjem Dimaculangan
Alexis Toylo 5-0 Jun Matsuda

Finale
Tomoya Goto 5-3 Alexis Toylo

PDC Asian Tour 18
Kwartfinales
Paolo Nebrida 4-0 Christian Perez
Rosendo Lubaton 4-2 Alex Tagarao
Donjem Dimaculangan 4-1 Haruki Muramatsu
Mohd Nasir Bin Jantan 4-2 Lok Yin Lee

Halve Finales
Paolo Nebrida 5-4 Rosendo Lubaton
Mohd Nasir Bin Jantan 5-4 Donjem Dimaculangan

Finale
Mohd Nasir Bin Jantan 5-2 Paolo Nebrida

Stand

Door zijn titel stijgt Tomoya Goto naar plek vier, wat na 24 toernooien een WK-plek op zou leveren. Mohd Nasir Bin Jantan stijgt door zijn twee titels dit weekend naar plek negen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Goto grijpt eerste Asian Tour-titel, Bin Jantan slaat voor tweede keer toe