Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer- German Darts Grand Prix 2023

Gouden Berry van Peer: droomjaar duurt voor met winst WDF World Cup

Het droomjaar van Berry van Peer duurt maar voort. De Nederlander grijpt met overmacht de titel op de WDF World Cup, door in de finale Frank Bruns te verslaan: 7-3.

Na zijn triomf op de Dutch Open en zijn successen bij de PDC liet Berry van Peer zich ook zien op de WDF World Cup. In het koppeltoernooi was de kwartfinale nog het eindstation, bij de singles stootte hij door naar de finale. Frank Bruns was hierin zijn verrassende tegenstander. Beide mannen kwamen traag op gang: de eerste leg ging in 24 pijlen naar Van Peer, die acht pijlen op de dubbels nodig had. Met een 13-darter trok hij zijn gemiddelde een leg later echter meteen weer omhoog.

Even leek het een eenzijdige finale te gaan worden, maar Bruns beet daarna flink van zich af. Met een 18-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij twee legs later hetzelfde deed. Van Peer had ondertussen ook zijn eigen leg gehouden, waardoor de stand op 3-2 kwam. Met een 105-finish liet ‘Bionic’ daarna zijn spierballen zien. Op de dubbels begon het nu te lopen, en uiteindelijk zou dat hem ook de titel op gaan leveren. Nadat Bruns zijn eigen leg hield, vond Van Peer legs in 16 en 14 pijlen. De Nederlander mocht voor de zege gaan gooien: nadat hij in de eerste leg zeven pijlen op de dubbels miste, gingen de zeven pogingen daarna allemaal raak. Na Roland Scholten, Raymond van Barneveld, Dick van Dijk en Wesley Harms heeft Nederland weer een singles-kampioen op de WDF World Cup.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Berry van Peer: 88.94 / 50%
Frank Bruns: 80.54 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *