Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Q-School 2021

Graham Usher domineert en grijpt tourkaart

Op dag twee van UK Q-School heeft Graham Usher een tourkaart gegrepen. De Engelsman haalde gisteren al de kwartfinale, vandaag versloeg hij Adam Warner in de finale: 6-5.

Hoe verging de dag?

Na de zege van Arron Monk op dag één keerden er 125 spelers terug op dag twee: naast Jenkins en Monk verscheen ook David Pallett niet aan de oche. Fallon Sherrock en Christian Perez, twee van de beste spelers op dag één, hoorden bij de eerste afvallers: Perez verloor van Ryan Harrington (6-4), Sherrock van Darryl Pilgrim (6-1). Ook Dom Taylor, gisteren verliezend finalist, kwam niet door zijn eerste wedstrijd: ‘The Tower’ verloor van Christopher Gilliland (6-2).

Keegan Brown en Adam Hunt, die begin dit jaar hun tourkaart kwijtraakten, kenden wel een sterke dag. De Engelsen troffen elkaar in de kwartfinale, waarin Brown de sterkste was. Jamie Lewis, in de jacht om terug te keren op de Pro Tour, haalde ook de kwartfinale, maar Lee Evans was hierin ruim te sterk (6-1). Ook voormalig wereldkampioen bij de BDO Scott Mitchell sprokkelde een aantal punten door de laatste 16 te halen (6-3 nederlaag tegen Jarred Cole).

Graham Usher, die op dag één ook al de kwartfinale haalde, wist op de vrijdag door te stoten tot de finale. De Engelsman kende weinig problemen gedurende de dag: Jim McEwan werd met 6-4 verslagen, waarna Christopher Holt (6-1) en Dylan Slevin (6-2) niet in de buurt kwamen. Lee Budgen (6-4), Jarred Cole (6-3) en Lee Evans (6-2) volgden. Adam Warner was zijn tegenstander. Warner, die in december een weekwinst pakte op de Modus Super Series, steekt de laatste maanden in topvorm. Met zeges op David Wawrzewski (6-3), Ryan Murray (6-0), Lewis Gurney (6-3) en Nathan Girvan (6-5) bereikte hij de kwartfinales, waarna ook Ryan Harrington (6-3) en Keegan Brown (6-4) aan de kant werden gezet.

Finale

Met 8 punten in de pocket leek Graham Usher een tourkaart al niet meer te kunnen ontgaan. Toch wilde de Engelsman maar wat graag ook deze finale winnen. De eerste zeven legs werden gewonnen door degene die de leg ook begon, waardoor Warner op 4-3 kwam. Met een 13-darter vond hij daarna ook de break, waardoor hij op matchpoint kwam. Een matchdart kwam er echter niet. Usher won drie legs op rij (in 17, 14 en 15 pijlen), waardoor hij direct een tourkaart greep. Warner keert morgen weer terug.

Graham Usher: 91.70 / 55%
Adam Warner: 90.88 / 42%

Uitslagen

Kwartfinales
Graham Usher 6-3 Jarred Cole
Lee Evans 6-3 Jamie Lewis
Keegan Brown 6-4 Adam Hunt
Adam Warner 6-3 Ryan Harrington

Halve Finales
Graham Usher 6-2 Lee Evans
Adam Warner 6-4 Keegan Brown

Finale
Graham Usher 6-5 Adam Warner

Stand

De twee verliezend finalisten voeren de ranglijst aan na dag twee, terwijl ook Ryan Harrington al vijf punten verzamelde. Keegan Brown en Adam Hunt doen tot nu toe goed zaken in jacht op het terugveroveren van hun tourkaart. Voor de volledige ranglijst, klik hier.

1. Adam Warner 5 (+18)
2. Dom Taylor 5 (+12)
3. Ryan Harrington 5 (+10)
4. Adam Hunt 4 (+14)
5. Keegan Brown 4 (+11)
6. Lee Evans 4 (+10)
7. Nathan Girvan 4 (+8)
8. Stephen Burton 4 (+7)
9. Christian Perez 4 (+6)

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *