Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Humphries - Grand Slam of Darts 2023

Grand Slam of Darts prooi voor indrukwekkende Luke Humphries

Na de World Grand Prix doet hij het ook op de Grand Slam of Darts: Luke Humphries verslaat in een finale van ongekend hoog niveau Rob Cross met 16-8.

Negen dagen vol darten kreeg op zondagavond de ultieme apotheose. Luke Humphries en Rob Cross moesten het tegen elkaar uit gaan maken wie de Eric Bristow Trophy mee naar huis mocht nemen. Ondanks dat de halve finales pas een aantal uur geleden werden gehouden leek er van vermoeidheid in de eerste legs geen sprake. Met legs in 14 en 12 pijlen schoot Humphries uit de startblokken, waarna Rob Cross met een 170-finish het publiek op de banken kreeg. Beide mannen volgden dit op met een 14-darter: de gemiddeldes kwamen ruim boven de 100 uit.

Humphries schiet uit de startblokken

Een spannende finale leek op komst, maar Luke Humphries had andere ideeën. Met legs in 14, 14, 13 en 12 pijlen snelde hij naar een 7-2 voorsprong. Scorend was het ijzersterk, terwijl ook 144 werd uitgegooid. Door twee missers op de dubbels liet hij Cross nog even in leven: ‘Voltage’ kwam qua gemiddelde uit boven de 105, maar werd toch volkomen weggespeeld. Twee legs later wist ‘Cool Hand Luke’ wel de dubbel te vinden in de leg van Cross. Doordat hij ook zijn eigen legs keurig bleef houden breidde hij zijn voorsprong al uit naar 10-3.

‘Cool Hand Luke’ domineert finale

Soms leek het alsof de nummer vier van de wereld alleen op het podium stond, zo makkelijk ging het. Met een 12-darter liet Cross daarna zien er wel te zijn, maar de Engelsman kreeg dit een leg later keihard terug. Humphries deed het met een 11-darter namelijk nog beter. Door dit ook nog op te volgen met een 15-darter (met 104-finish) en een 13-darter kwam de finishlijn steeds dichterbij. Cross kon met een 11-darter weer wat terug doen, maar kreeg direct weer een 13-darter om zijn oren. De onderbreking voor de reclame stelde het lot alleen maar een beetje uit: Humphries had nog maar twee legs nodig. Cross sprokkelde nog een aantal legs bij elkaar, maar de titel ging naar de jongste van de twee. Met een 91-finish werd het een feit: na de World Grand Prix is nu ook de Grand Slam of Darts een prooi voor Luke Humphries.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 104.69 / 59.3%
Rob Cross: 103.61 / 40%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *