Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Greaves blijft winnen en voltooit stunt: ‘Ally Pally’ wacht

Beau Greaves heeft voor een sensatie gezorgd in de dartswereld. Met acht titels op rij voltooide ze een ongelofelijke comeback, waardoor zij in plaats van Fallon Sherrock naar het WK mag.

Women’s Series 19

Het gat van 1800 pond tussen Beau Greaves en Fallon Sherrock werd op de zaterdag in één klap verkleind naar nog maar 250 pond. De strijd om het laatste WK-ticket was volledig open, en met nog twee toernooien te gaan werden de spanning alleen maar groter. Beide vrouwen zat in verschillende helften van de loting, waardoor een finale weer mogelijk was.

Last van spanning leek Greaves totaal niet te hebben. Met gemiddeldes van 91.09, 99.82, 92.63 en 92.49 denderde ze door het veld heen. Ook Sherrock kende tot de kwartfinales weinig problemen: bij de laatste 16 rekende ze zelfs redelijk eenvoudig af met Deta Hedman (4-1). Met een overwinning op Anca Zijlstra (4-2) behaalde ze ook de halve finale, terwijl Beau Greaves met 4-2 won van Kirsty Hutchinson in dezelfde ronde. De gedroomde finale kwam er: Sherrock versloeg aartsrivaal Lisa Ashton met 5-3, terwijl Greaves ook met 5-3 won van verrassing Natalie Gilbert.

De winnaar van deze finale zou de favoriet worden voor het laatste WK-ticket, dat was duidelijk. Greaves won de bull, en met een 17-darter liet zij meteen haar doel zien. Sherrock reageerde sterk met een 15-darter, waarna Greaves het nog beter deed met een 13-darter. Beide vrouwen volgden dit op met een leg in 14-pijlen, waarna Sherrock de stand weer gelijk trok op 3-3. Het allesbeslissende moment volgde. Sherrock zette haarzelf weg op tops om te breken, maar zag Greaves daarna 148 uit gooien. De verbazing en verwondering van de andere aanwezige spelers, die natuurlijk ook naar de finale aan het kijken waren, viel duidelijk te horen. Sherrock was gebroken, waarna Greaves er nog maar even een 11-darter achteraan gooide. Veel betere partijen zijn er nog niet geweest op de Women’s Series, en dan ook nog op dit moment.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beau Greaves: 107.86 / 56%
Fallon Sherrock: 89.86 / 50%

Women’s Series 20

De rollen waren volledig omgedraaid. Zeven toernooien geleden stond Beau Greaves nog op 0 pond, nu had ze een WK-ticket in haar bezit. Toch moest het nog op het laatste toernooi aan komen. Beide vrouwen zaten weer in verschillende helften, een absurde apotheose kon gaan volgen.

Mikuru Suzuki zou de eerste echte hindernis gaan worden voor Sherrock. De Japanse, wederom bezig aan een sterk weekend, noteerde bij de laatste 32 een gemiddelde van 95.32: zij leek klaar voor het duel. Sherrock begon sterk, maar daarna was het woord aan ‘Miracle’. Met legs in 14, 18, 15 en 13 schakelde ze ‘The Queen of the Palace’ uit. Bij Greaves zal er gejuicht zijn: de 18-jarige stond ook al bij de laatste 16, waardoor het onwaarschijnlijke was gebeurd. De wereldkampioen bij de WDF verzekerde haar nu al van een plek in ‘Ally Pally’. Toch lag er ook nu nog een titel voor het oprapen. De finale werd bereikt, nadat ze tegen Lisa Ashton een gemiddelde van 102.9 noteerde. Voor de vierde keer in acht toernooi trof ze daar Mikuru Suzuki. De Japanse versloeg Lorraine Winstanley (4-3) en Rhian O’Sullivan (5-3), waardoor zij weer de eindstrijd haalde.

Na drie nederlagen was Suzuki nu wel uit op een overwinning op Beau Greaves in de finale. Toch ging het al snel mis. Greaves begon weer buitengewoon sterk met twee 14-darters, waarna ook nog legs in 19 en 20 pijlen volgden. Suzuki deed nog wat terug, maar met een 14-darter kwam er een passend slot. 52 wedstrijden op rij, acht toernooien op rij: Beau Greaves is van een andere planeet.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beau Greaves: 88.12 / 42%
Mikuru Suzuki: 73.69 / 13%

Nederlanders

De Nederlandse dames wisten op de laatste dag van de Women’s Series 2022 de kwartfinale te halen. Anca Zijlstra verloor tijdens toernooi 19 van Fallon Sherrock (4-2), Aileen de Graaf verloor een toernooi later van Robyn Byrne (4-0). De Graaf wist het tijdens het eerste toernooi van de dag tot de laatste 16 te schoppen, waarin zij verloor van Lisa Ashton (4-2).

Order of Merit

Lisa Ashton had zich al even verzekerd van de eerste plek op de Women’s Series. Beau Greaves neemt na een zenuwslopend weekend de 2e plaats over van Fallon Sherrock en mag naar het PDC WK. Aileen de Graaf eindigt op de vijfde plek.

  1. Lisa Ashton 10150
  2. Beau Greaves 8000
  3. Fallon Sherrock 6950
  4. Lorraine Winstanley 5050
  5. Aileen de Graaf 4800
  6. Mikuru Suzuki 4550
  7. Katie Sheldon 3400
  8. Laura Turner 2950
  9. Rhian Griffiths 2850
  10. Rhian O’Sullivan 2200
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *