Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mikuru Suzuki - Women's World Matchplay 2023

Greaves blijkt toch te verslaan: Suzuki en Ashton grijpen titels

Mikuru Suzuki en Lisa Ashton hebben de eerste twee titels van dit weekend op de Women’s Series gepakt. Beau Greaves kwam er dit keer niet aan te pas.

Women´s Series 17

Ook op de Women´s Series komt het einde van het jaar steeds sneller in zicht. Nog twee weekenden zijn er te gaan: vandaag begon de eerste in Wigan. Zoals gewoonlijk waren alle ogen gericht op Beau Greaves, maar de Engelse ging er voor de verandering eens niet met de titel vandoor. Bij de laatste 16 kwam ze nog 3-1 voor tegen Rhian O’Sullivan, maar verloor ze uiteindelijk met 4-3. Ineens lag het veld voor de andere speelsters wagenwijd open.

Rhian O’Sullivan versloeg een ronde later ook Fallon Sherrock (5-4), maar ook de speelsters uit Wales ging de titel niet pakken. In de halve finale was Lisa Ashton haar de baas: 5-2. Mikuru Suzuki maakte in de andere halve finale indruk. De Japanse was onderweg al te sterk geweest voor Aileen de Graaf (4-2), en noteerde bij de laatste vier een gemiddelde van 100.65 in haar overwinning op Maria O’Brien (5-1).

Met een finale tussen Suzuki en Ashton zou er een sterke opvolger komen voor Greaves. Beide dames hielden hun eerste eigen leg, waarna het toch aan de Japanse was om de finale te domineren. Met legs in 19, 16, 18 en 16 pijlen greep ze de nodige vier legs om haar derde titel van het jaar te pakken. Het WK komt langzaam in zicht voor ‘Miracle’.

Mikuru Suzuki: 81.93 / 38%
Lisa Ashton: 72.73 / 13%

Women´s Series 18

Minder dan een uur naar haar triomf in toernooi 17 lag Mikuru Suzuki er bij toernooi 18 al uit. Laura Turner was verrassend te sterk bij de laatste 32, waardoor een tweede titel er niet in zat. Ook voor Beau Greaves hield het toernooi te snel op. De kwartfinale werd dit keer wel bereikt, maar hierin was Lisa Ashton te sterk (5-2).

‘The Lancashire Rose’, die nog geen geweldig seizoen kende, leek haar vorm nu wel te pakken te hebben. Na haar overwinning op Greaves rekende ze een ronde later ook af met Fallon Sherrock (5-4), waardoor ze wederom de finale haalde. Aileen de Graaf hoopte haar hier te vergezellen, maar de Nederlandse moest het in de halve finale afleggen tegen Anastasia Dobromyslova (5-1). De Russische haalde zo haar eerste finale sinds haar terugkeer bij de PDC.

De finale werd nooit echt een strijd. Voor Dobromyslova leek de dag net iets te lang, terwijl Ashton juist excelleerde. Mede door legs in 14 en 12 pijlen kwam haar gemiddelde uit boven de 90. De Engelse verloor geen enkele leg en greep zo pas haar eerste (!) zege op de Women’s Series dit jaar.

Lisa Ashton: 93.94 / 56%
Anastasia Dobromyslova: 68.46 / 0%

Nederlanders

Naast een plek in de halve finale van Aileen de Graaf toonde ook Noa-Lynn van Leuven zich wederom. Tijdens het eerste toernooi van de dag haalde ze de kwartfinale, waarin ze verloor van Lisa Ashton (5-1). De Iers-Nederlandse Adriana van Wijgerden-Vermaat haalde tijdens hetzelfde toernooi ook de kwartfinale.

Stand

Mikuru Suzuki heeft vandaag gouden zaken gedaan. Niet alleen lijkt het WK binnen handbereik, ook heeft ze haar voorsprong op Fallon Sherrock uitgebreid. Plek twee levert een startbewijs op voor de Grand Slam of Darts, waardoor ook dit steeds dichterbij komt voor de Japanse.

  1. Beau Greaves 24800
  2. Mikuru Suzuki 12900
  3. Fallon Sherrock 9100
  4. Lisa Ashton 8450
  5. Rhian O’Sullivan 7000
  6. Robyn Byrne 6300
  7. Aileen de Graaf 4700
  8. Noa-Lynn van Leuven 4200
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *