Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Greaves en Sherrock pakken Women’s Series titels in Hildesheim

Afgelopen zaterdag werden in Hildesheim twee Women’s Series afgewerkt. Beau Greaves en Fallon Sherrock waren succesvol, terwijl de race voor de Women’s Matchplay erg spannend blijft. Lees hier meer.

Women’s Series 9

Om 10:00 uur Nederlandse tijd begonnen 78 spelers aan het negende toernooi van het jaar. Dit weekend worden de laatste 4 toernooien gespeeld die meetellen voor het kwalificeren van de Women’s World Matchplay. Lorraine Winstanley had de laatste plaats in handen, maar door een uitgeschakeling in de eerste ronde kon de concurrentie profiteren. Noa-Lynn van Leuven won haar openingspartij, waardoor ze op een voorlopige Women’s World Matchplay-plaats kwam te staan. Echter wist ze niet meer te profiteren, ze miste in haar tweede partij meerdere matchdarts om uiteindelijk met 4-3 te verliezen van Deta Hedman.

De top van de dames bereikten allemaal de kwartfinales; Beau Greaves, Mikuru Suzuki, Fallon Sherrock en Lisa Ashton. Ashton en Sherrock troffen elkaar, waarbij Ashton met 5-4 aan het langste eind trok. In de halve finale kon Ashton weinig in brengen en werd ze gewhitewashed door Suzuki; 5-0. Aan de andere kant van het schema bleef Greaves over. Zij verloor op weg naar de finale slechts drie legs, waaronder één in de halve finales tegen Corrine Hammond.

In de finale startte Suzuki sterk, maar kreeg haar vier kansen op de dubbel er niet in. Hierdoor kon Greaves meteen breaken en verzilverde de break vervolgens in 18 pijlen voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg plaatste Greaves de dubbele break dankzij een 14-darter. Deze break verzilverde ze niet, een knappe 62-finish leverde Suzuki haar eerste leg op. Een leg later kreeg ze ook de kans om er 3-2 van te maken, maar miste vijf pijlen op de dubbel. Greaves gooide dubbel 8 en kwam daarmee op matchpoint; 4-1. In de zesde leg maakte ‘Beau ‘n’ Arrow’ het gelijk af, een 80-finish zorgde voor een 13de titel op de Women’s Series!

Beau Greaves: 95,94 / 42%
Mikuru Suzuki: 84,47 / 20%

Women’s Series 10

Rond de klok van 13:30 uur Nederlandse tijd begon Women’s Series 10 in Hildesheim met 77 dames. Dit keer was het Noa-Lynn van Leuven die in de eerste ronde verloor. Lorraine Winstanley profiteerde optimaal door de laatste 16 te bereiken en zo de laatste positie voor de Women’s World Matchplay weer over te nemen.

Ashton stelde ook enigszins teleur, ze verloor bij de laatste 32 met 4-1 van Robyn Byrne. Echter was dat nog niet eens de grootste verrassing van het toernooi. Bij de laatste 16 verloor Beau Greaves met 4-2 van Paula Jacklin! Greaves kreeg in elke leg meerdere pijlen op de dubbel, maar miste teveel.

Het waren vervolgens Fallon Sherrock en Robyn Byrne die overbleven in de finale. Sherrock was op weg naar de finale te sterk voor onder meer Deta Hedman (4-0), Lorraine Winstanley (4-1), Natalie Gilbert (5-3) en Aileen de Graaf (5-2). Byrne haalde haar derde finale van het seizoen. Dit deed ze ten koste van o.a. Lisa Ashton (4-1), Aoife McCormack (4-3), Paula Jacklin (5-2) en Mikuru Suzuki (5-4).

Sherrock begon de finale scorend ijzersterk, maar kon het niet afmaken op de dubbels. Byrne greep gelijk haar kans, een 80-finish zorgde voor een 1-0 voorsprong. Deze break maakte Sherrock een leg later meteen ongedaan, door een 88-finish brak ze terug en hield ze met een 64-finish haar eigen leg; 2-1. In de vierde leg plaatste Sherrock nog een break, met een 73-finish kwam ze 3-1 voor. Deze break werd niet verzilverd, Byrne brak in 14 darts meteen terug. Kon de Ierse de wedstrijd ook in evenwicht brengen? Het antwoord was nee, Sherrock produceerde een 15-darter om op matchpoint te komen; 4-2. Een leg later maakte ‘The Queen of the Palace’ het in haar eigen leg af, via dubbel 10 won ze haar eerste titel van het jaar.

Fallon Sherrock: 88,95 / 42%
Robyn Byrne: 81,82 / 40%

Nederlanders

Een totaal van 18 Nederlanders hadden de keuze gemaakt om dit weekend naar Hildesheim te gaan voor de Women’s Series. In het eerste toernooi van de dag deden Aileen de Graaf en Astrid Trouwborst het best door de laatste 16 te halen. In het tweede toernooi presteerde De Graaf nog iets beter, ze bereikte de halve finale en verzekerde zich daarmee zo goed als zeker voor de Women’s World Matchplay. Priscilla Steenbergen bereikte knap de kwartfinales, terwijl voor Tineke Kalsbeek de laatste 16 het eindstation was.

Stand Women’s Series

Na 10 toernooien is er niks veranderd aan de top 2 van de Women’s Series Order of Merit, Greaves en Suzuki blijven domineren. Door de titel van Fallon Sherrock is zij opgeklommen naar plaats 3 en strijd daardoor weer helemaal mee voor een WK-ticket. De top twee aan het einde van het seizoen kwalificeert zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Beau Greaves 12300
  2. Mikuru Suzuki 8000
  3. Fallon Sherrock 5300
  4. Robyn Byrne 4900
  5. Rhian O’Sullivan 4200
  6. Lisa Ashton 2650
  7. Aileen de Graaf 2200
  8. Noa-Lynn van Leuven 2000
Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *