Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Anca Zijlstra

Greaves/Hedman en Wajer/Zijlstra bereiken koppelfinale dames

Anca Zijlstra en Aletta Wajer hebben de koppelfinale voor dames behaald op het Dutch Open. Zondag mogen zij terugkomen om de finale, waarin zij Greaves en Hedman treffen, op het podium te spelen. Lees hier meer.

Zo’n 144 inschrijvingen waren er voor het koppeltoernooi bij de dames en maar er konden maar twee duo’s overblijven om de finale zondagmiddag te gooien.

Lerena Rietbergen en Aileen de Graaf begonnen het koppeltoernooi als regerend kampioenen in het koppeltoernooi. Dit lieten ze ook meteen zien. Met vijf keer een 3-0 overwinning bereikten ze de halve finales. Daarin troffen ze de nummers 1 en 2 van de WDF, Beau Greaves en Deta Hedman. Zij hadden op weg naar de finale ook nog geen leg verloren.

Het Engelse koppel begon de halve finale, op de tribunebaan, als beste door de eerste twee legs naar zich toe te trekken. In de derde leg deden de Nederlandse dames iets terug door via dubbel 6 terug te komen tot 2-1. Een beslissende leg kwam er niet, Hedman en Greaves produceerden een 22-darter om zich te plaatsen voor de finale op zondag.

Aan de andere kant van het schema bereikte ook een Nederlands koppel de halve finales, Aletta Wajer en Anca Zijlstra. Bij de laatste 16 kwamen ze terug van een 1-0 achterstand tegen het koppel bestaande uit dochter en moeder Van Wijgerden, terwijl ze in de kwartfinales een beslissende leg nodig hadden tegen Van Marm en Van der Velde. In de halve finale troffen ze Suzanne Smith en Rhian O’Sullivan. Andere kanshebbers in de helft van de loting van laatstgenoemden waren Noa-Lynn van Leuven en Priscilla Steenbergen. Deze trokken zich echter bij de laatste 128 al terug.

Alleen bij de laatste 64 kwamen Smith en O’Sullivan in de problemen: Klein-Stavast en Noijens werden daar met 3-2 net verslagen. De overige partijen werden allemaal met 3-0 gewonnen door de Britten. In de halve finales ging het echter mis voor hen. De Nederlanders Wajer en Zijlstra waren met 3-0 te sterk voor het duo.

Uitslagen

Kwartfinales
De Graaf/Rietbergen 3-0 Trouwborst/Zuidema
Hedman/Greaves 3-0 Little/Walker
O’Sullivan/Smith 3-0 Luijdendijk-Huijer/Romelingh
Wajer/Zijlstra 3-2 Van Marm/Van der Velde

Halve finales
Hedman/Greaves 3-1 De Graaf/Rietbergen
Wajer/Zijlstra 3-0 Smith/O’Sullivan

Finale
Hedman/Greaves vs Wajer/Zijlstra

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *