Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Deta Hedman en Beau Greaves - Dutch Open 2023

Greaves/Hedman sterkste in dames koppeltoernooi Dutch Open

Deta Hedman en Beau Greaves hebben het koppeltoernooi voor de dames van de Dutch Open 2023 op hun naam geschreven. In de finale werd er met 4-1 afgerekend met het Nederlands koppel, bestaande uit Aletta Wajer en Anca Zijlstra. Lees hier meer.

Aletta Wajer mocht de allereerste podiumfinale (701-format) beginnen. Na een stroeve start van beide koppels, wist Wajer een 180’er te gooien waarna Zijlstra via dubbel 18 de eerste leg pakte van de finale. Het Engelse koppel zorgden vervolgens voor een ijzersterke leg, in 22 darts werd het 1-1.

In de derde leg werd de eerste break geplaatst door Beau Greaves en Deta Hedman. Wajer kreeg de kans om hun eigen leg te behouden, maar Wajer kreeg 86 niet van het bord. Hierdoor kwamen Greaves en Hedman via dubbel 10 op een 2-1 voorsprong. Greaves begon de derde leg met een 180’er en wist de break te verzilveren, dankzij een 60-finish; 3-1.

In de vijfde leg maakte het Engelse koppel het in stijl af, Greaves gooide voor de twee keer 60 uit en dit zorgde ervoor dat zij en Deta Hedman het koppeltoernooi voor de dames voor de eerste keer op hun naam schreven.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Hedman/Greaves: 85,46 / 44,44%
Wajer/Zijlstra: 68,36 / 25%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *