Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves - WDF World Championship 2023

Greaves is weer succesvol, Van Leuven grijpt tweede titel

Noa-Lynn van Leuven en Beau Greaves hebben afgelopen zaterdagmiddag de twee Women’s Series-titels op hun naam geschreven. Lees er hier meer over.

Women’s Series 5

Zaterdagochtend begonnen 108 spelers aan het vijfde toernooi van het seizoen. Beau Greaves, die in het eerste weekend geen enkel toernooi wist te winnen, moest haar achterstand op de top drie dit weekend zien goed te maken. Haar spel zag er vanaf het begin goed uit en bereikte daardoor ook meteen de finale. Onder weg naar de finale versloeg Greaves onder meer Anastasia Dobromyslova (4-2), Maria O’Brien (5-0) en Lisa Ashton (5-3). Ashton was eerder op de dag verantwoordelijk voor de uitschakeling van Mikuru Suzuki én Fallon Sherrock. In de finale was de Nederlandse Noa-Lynn van Leuven de tegenstander, die haar topniveau blijft behouden. Met drie 90+ gemiddeldes en zeges op Katie Sheldon (4-2), Natalie Gilbert (4-0) en Rhian O’Sullivan (5-1) bereikte ze haar tweede finale van het seizoen.

In de finale begon Greaves ijzersterk, met twee 13-darters greep ze de eerste twee legs van de finale. In de derde leg miste Van Leuven meer dan 9 pijlen op de dubbel, waardoor Greaves via dubbel één voor de dubbele break zorgde. Dit vervolgde de Engelse met een 84-finish om op matchpoint te komen; 4-0. Toch gaf de Nederlandse niet zo maar op, met een 19-darter en een 12-darter (129-finish) halveerde ze haar achterstand. Een 16-darter zorgde ervoor dat Van Leuven haar eigen leg ook hield en kwam zo terug tot 4-3. In de achtste leg kreeg Greaves haar eerste matchdart, maar dubbel 15 werd gemist vanaf een 110-finish. Van Leuven profiteerde en dwong een beslissende negende leg af. Van Leuven gooide een sterke laatste leg, met een 89-finish maakte ze de comeback compleet voor haar tweede Women’s Series-titel.

Women’s Series 6

Later op de zaterdagmiddag werd er begonnen aan Women’s Series 6. De top 5 van het klassement wist allemaal de kwartfinales te bereiken. Daarin wist de nog jonge Gemma Hayter met een gemiddelde van 97 met 5-1 te winnen van Fallon Sherrock. Ashton, Greaves en Van Leuven wisten hun kwartfinale wel te winnen. In de halve finale nam Greaves revanche op Van Leuven, ze versloeg de Nederlandse dit keer wel met 5-0. In de finale trof ze vervolgens Ashton die op haar beurt met 5-2 te sterk was voor Hayter.

Ashton begon goed aan de finale door Greaves direct in de eerste leg met een 83-finish te breaken. In de tweede leg kreeg Ashton twee pijlen op de dubbel om er 2-0 van te maken, maar miste. Greaves brak in 19 pijlen direct terug om vervolgens met een 16-darter de break te verzilveren. Een matige leg volgde, maar het was Greaves die in 22 pijlen alsnog een break plaatste voor een 3-1 voorsprong. Ashton kwam er vervolgens ook niet meer aan te pas. Met legs in 15 en 16 pijlen trok Greaves aan het langste eind en schreef daarmee haar eerste Women’s Series-titel van 2024 op zijn naam.

Uitslagen

Women’s Series 5
Halve finales
Noa-Lynn van Leuven 5-1 Rhian O’Sullivan
Beau Greaves 5-3 Lisa Ashton

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-4 Beau Greaves

Women’s Series 6
Halve finales
Lisa Ashton 5-2 Gemma Hayter
Beau Greaves 5-0 Noa-Lynn van Leuven

Finale
Beau Greaves 5-1 Lisa Ashton

Stand Women’s Series

  1. Fallon Sherrock 5600
  2. Beau Greaves 5400
  3. Noa-Lynn van Leuven 5300
  4. Mikuru Suzuki 3800
  5. Lisa Ashton 2100
  6. Katie Sheldon 1900
  7. Deta Hedman 1500
  8. Gemma Hayter 1200
Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *