Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Greaves slaat twee keer toe, Van Leuven naar Blackpool

Noa-Lynn van Leuven heeft zich op het laatste moment weten te plaatsen voor de Women’s World Matchplay. Beau Greaves kende daarnaast wederom een perfecte dag met twee titels.

Women’s Series 11

Met nog twee toernooien te gaan tot het deelnemersveld van de Women’s World Matchplay vaststond werd deze zondag nu al een dag vol zenuwen. Vooral voor Lorraine Winstanley zal het spannend zijn geweest: de Engelse begon de dag op plek acht. Met een plek in de kwartfinale deed ze uitstekende zaken, terwijl Aileen de Graaf al helemaal tevreden dit toernooi afsloot. De Nederlandse haalde de halve finale en verzekerde zich zo van een plek in Blackpool.

Fallon Sherrock en Lisa Ashton troffen elkaar ook nu weer. In de kwartfinale was Sherrock dit keer de sterkste (5-3). Mikuru Suzuki, die de hete adem van Sherrock in haar nek begint te voelen, kon dit niet. De Japanse verslikte zich in een sterk spelende Kirsi Viinikainen (5-1). De Finse leek ook tegen Beau Greaves nog even op weg naar een stunt, maar uiteindelijk werd de finale toch een duel tussen Engelse en Sherrock.

Met een 122-finish zette Greaves meteen de toon in de eerste leg. Sherrock doorstond de storm echter goed, waarna ze het initiatief overnam. Mede door een break in 15 pijlen kwam ‘The Queen of the Palace’ op 4-2. Toch kwam er nooit een matchdart. Greaves sloot aan met legs in 14 en 21 pijlen, waarna ze met een 15-darter alsnog de zege greep. Een zesde titel bij de PDC dit jaar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Beau Greaves: 89.05 / 45%
Fallon Sherrock: 90.92 / 36%

Women’s Series 12

De opdracht van Noa-Lynn van Leuven was na de loting van toernooi 12 meteen duidelijk: als de Nederlandse de halve finale wist te halen, dan zou ze zich zo goed als zeker plaatsen voor de Women’s World Matchplay. Nadat Lorraine Winstanley bij de laatste 64 onderuitging tegen Denise Cassidy (4-3) zal ze alleen nog maar meer hoop hebben gekregen.

Na overwinningen op Cassidy (4-1) en Laura Turner (4-1) stootte de Nederlandse door naar de kwartfinale. Nog één overwinning scheidde haar van een trip naar Blackpool: Rhian O’Sullivan moest bedwongen worden. Met een 15-darter startte ze sterk, waarna ze het initiatief behield. De dubbels ging niet altijd zo vloeiend, maar scorend overklaste ze O’Sullivan. Met een 5-2 zege kon ze juichen: naast Aileen de Graaf mag zo met Noa-Lynn van Leuven een tweede Nederlander meedoen aan de Women’s World Matchplay.

Uiteindelijk bereikte de Nederlandse ook nog de finale van het toernooi, doordat ze in de halve finale afrekende met landgenoot Priscilla Steenbergen (5-2). Beau Greaves, hoe kan het ook anders, was daarin de tegenstander. De Engelse liet hierin geen spaan heel van Van Leuven. Met legs in 15, 15, 17, 15 en 10 kwam ze ruim boven de 100 gemiddeld uit. Met drie titels dit weekend liet ze weer haar dominantie zien.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Beau Greaves: 104.38 / 71%
Noa-Lynn van Leuven: 81.77 / 0%

Nederlanders

Naast de finaleplaats van Van Leuven toonden Aileen de Graaf en Priscilla Steenbergen zich ook. Beide vrouwen haalden een plek bij de halve finale, waarin ze respectievelijk verloren van Fallon Sherrock (5-1) en Noa-Lynn van Leuven (5-2). Nathalie van Marm noteerde daarnaast tijdens het eerste toernooi van de dag een plek bij de laatste 16.

Stand Women’s Series

Na twaalf van de 24 toernooien heeft Beau Greaves maar liefst £16300 verdiend. De Engelse heeft een gigantische voorsprong op de rest van het veld en mag zich al klaar gaan maken voor deelnames aan de Grand Slam of Darts en het WK.

  1. Beau Greaves 16300
  2. Mikuru Suzuki 8800
  3. Fallon Sherrock 6600
  4. Robyn Byrne 5400
  5. Rhian O’Sullivan 4700
  6. Lisa Ashton 3150
  7. Noa-Lynn van Leuven 3100
  8. Aileen de Graaf 2900
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *