Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Greaves weer oppermachtig met twee nieuwe titels

Beau Greaves heeft andermaal haar vorm onderstreept. Zaterdag sleepte ze Women’s Series 13 & 14 in de wacht en ook Women’s Series 15 & 16 waren een prooi voor Greaves.

Women’s Series 15

Na de geweldige start van Greaves op de eerste twee Women’s Series Events, schoot de Engelse ook ditmaal uit de startblokken. Greaves opende met een overtuigende 4-0 zege en was op basis van gemiddeldes iedere partij beter dan haar tegenstander. Met name Laura Turner moest het bij de laatste 32 ontgelden. Turner kwam niet verder dan 71,86, terwijl Greaves 91,09 noteerde. Greaves zette haar sterke spel door en behaalde hiermee opnieuw de finale.

Mikuru Suzuki was op tijdens de vorige twee events de verliezend finalist en de Japanse speelde ook tijdens Women’s Series 15 weer sterk. Suzuki wist bij de laatste 32 met 4-0 af te rekenen met Aileen de Graaf, om vervolgens Katie Sheldon (4-3), Lisa Ashton (4-3) en Anca Zijlstra (5-0) uit te schakelen. De finale van het event zou ook ditmaal gaan tussen Beau Greaves en Mikuru Suzuki.

De finale zou er opnieuw één zijn op hoog niveau. Zowel Greaves als Suzuki lieten zien op een sterk niveau te kunnen spelen en legden elkaar ook deze finale opnieuw het vuur aan de schenen. Beide dames haalden een keurig gemiddelde, maar opnieuw was Suzuki niet opgewassen tegen het nog maar 18-jarige talent uit Engeland. Greaves maakte de hattrick compleet door met 5-3 van de Japanse te winnen.

Beau Greaves: 95,47 / 50%
Mikuru Suzuki: 92,22 / 38%

Women’s Series 16

Met drie titels op zak kon het weekend al haast niet meer stuk voor Greaves, maar ook tijdens Women’s Series 16 liet ze zien wat ze waard is. Ondanks dat haar gemiddeldes niet zo hoog waren als tijdens Women’s Series 15, bleef de Engelse de overwinningen aaneenrijgen. In haar jacht op haar vierde titel op rij moest Greaves zien af te rekenen met meerdere Nederlandse dames. Sharon Straatsma-Pul werd met 4-2 verslagen, terwijl ook Roos van der Velde niet opgewassen was tegen Greaves. Met een 5-2 zege op Katie Sheldon haalde Greaves haar vierde finale op rij.

Dit kunstje kon Mikuru Suzuki ook halen, maar dit lukte de Japanse echter niet. Suzuki verloor bij de laatste zestien van een sterk spelende Stefanie Rennoch. De Duitse was met 4-2 te sterk voor Suzuki en bereikte zelfs de halve finale, waar ze de Nederlandse Aileen de Graaf tegenkwam. De Graaf was met 5-1 te sterk voor Rennoch, waardoor de Nederlandse het in de finale mocht gaan opnemen tegen Greaves.

De finale van Event 16 zou dus voor het eerst niet gaan tussen Mikuru Suzuki en Beau Greaves. Ditmaal was het dus Aileen de Graaf die Greaves van haar vierde titel op rij af moest proberen te houden. De finale tussen de Nederlandse en de Engelse was niet van hetzelfde niveau als de finales tussen Suzuki en Greaves, maar zou toch spannend zijn. De Graaf was echter niet bij machte om Greaves van de titel af te houden. De Engelse won de finale met 5-3 en zorgde hiermee voor haar vierde (!) titel op rij.

Beau Greaves: 82,99 / 33%
Aileen de Graaf: 75,91 / 33%

Nederlanders

Aileen de Graaf haalde individueel de beste prestatie door de finale te halen tegen Greaves, maar was niet de enige goed presterende Nederlander. Tijdens Women’s Series 15 haalde Anca Zijlstra een halve finale plaats en sneuvelden Lerena Rietbergen en Priscilla Steenbergen in de kwartfinale. Tijdens Event 16 behaalde De Graaf dus een finaleplek met een toernooigemiddelde van ruim 82, maar De Graaf was ook eigenlijk de enige goed presterende Nederlandse tijdens dit event. Astrid Trouwborst was, met een kwartfinaleplaats, de tweede Nederlandse achter De Graaf.

Order of Merit

Door haar eerste twee overwinningen kwam Beau Greaves de Order of Merit binnen op een negende plaats, maar de Britse is door haar twee nieuwe overwinningen, uiteraard, een aantal plekken gestegen. De 18-jarige Greaves staat op een vierde plaats en maakt nog alle kans op deelname aan het WK. Aileen de Graaf is de beste Nederlandse. De Graaf staat op een derde plek.

  1. Lisa Ashton 8850
  2. Fallon Sherrock 5800
  3. Aileen de Graaf 4200
  4. Beau Greaves 4000
  5. Lorraine Winstanley 4000
  6. Mikuru Suzuki 3150
  7. Katie Sheldon 2900
  8. Laura Turner 2800
  9. Rhian Griffiths 2750
  10. Chloe O’Brien 1600
Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *