Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Daryl Gurney

Gurney nipt langs O’Connor, Foulkes verrast De Decker

Daryl Gurney heeft weer van zich doen spreken. Bij vlagen liet hij zijn topvorm zien, al kwam hij uiteindelijk goed weg tegen O’Connor. Ook Razma, Foulkes en Murray wonnen hun wedstrijden.

Madars Razma 3-0 Toru Suzuki

De internationale middag werd begonnen met een duel tussen en Let en een Japanner. Madars Razma is de qualifier via de Pro Tour en mocht als ruime favoriet worden aangeduid tegen de toch ietwat onbekende Toru Suzuki. De zenuwen waren flink aanwezig bij beide mannen en verrassende genoeg leek Razma er het meeste last van te hebben. Suzuki kwam snel op een 2-0 voorsprong met legs in 19 en 18 pijlen. Razma sloot aan met een 15-darter, maar leek daarna de set wel te verliezen. Niets was minder waar, want door vijf missers van Suzuki bleef Razma in leven. Met behulp van een 19-darter greep hij zelfs nog de set.

Het niveau lag niet heel hoog en dit ging door in de eerste leg van set twee. Beide spelers misten meerdere dubbels waardoor dit resulteerde in een 24-darter. Suzuki pakte hem. Met een 15-darter sloeg Razma terug, maar Suzuki bleef de druk er op houden met een 16-darter. Razma deed precies hetzelfde waardoor ook hier een beslissende leg kwam. Suzuki kreeg ook hier weer pijlen voor de set maar ook nu lukte het niet. Razma ontsnapte weer.

Met een 13-darter van Suzuki ging het niveau snel omhoog. Hij kon deze break echter niet verzilveren want Razma sloeg terug met een 19-darter. Met een 13-darter kwam de Let daarna op matchpoint. Suzuki gaf zich nog niet gewonnen en met een 14-darter kwam ook hier een beslissende leg. Dit kende precies dezelfde uitkomst als de vorige twee: Razma won hem. Met een 14-darter maakte hij deze lastige wedstrijd alsnog vakkundig af.

Madars Razma: 89.21 / 42.86%
Toru Suzuki:
81.36 / 24%

Edward Foulkes 3-0 Mike de Decker

In wedstrijd twee weer een Japanner, maar nu met een Belg als tegenstander. Voor zowel Edward Foulkes als Mike de Decker is dit hun WK-debuut. Voor Foulkes is dit geen verrassing, de Japanner heeft lang zijn pijlen opgeborgen en is sinds dit jaar pas weer gaan darten. Mike de Decker is wel al wat ervarener, maar ook hij speelde nog nooit op het WK. Er was vooraf vrij weinig bekend over wat er van Foulkes mocht worden verwacht maar hij gaf in set één meteen zijn visitekaartje af. Met een 17-darter brak hij De Decker meteen, waarna hij in zijn eigen leg een 140-finish voor een 12-darter gooide. In leg drie gooide hij twee triple 20’s en dubbel 12, alleen om er daarna achter te komen dat hij op 164 en niet op 144 stond. Dit maakte uiteindelijk niet uit, omdat De Decker vanaf 65 niet uitgooide. Met een gemiddelde van 100+ won Foulkes zo de eerste set met 3-0.

De Decker moest flink aan de bak en vooral zelf flink verbeteren. Met een 14-darter deed hij dit en brak hij de Japanner meteen. In 18 pijlen werd hij echter terug gebroken en leek ook dit weer een pijnlijke set voor hem te worden. Zeker nadat Foulkes met een 15-darter en 72-finish op de bull op 2-1 kwam. Met een 16-darter brak hij daarna weer en zo ging set twee ook naar de Japanner, dit keer met 3-1.

Met een 16-darter begon De Decker goed aan de set die hij koste wat kost moest winnen. Foulkes deed echter precies hetzelfde. Met een 117-finish liet De Decker daarna wel klasse zien, maar twee missers later in de volgende leg en het stond 2-2. De druk stond er vol op en de Belg stortte helemaal in. Met een 14-darter brak Foulkes hem en zorgde hij voor een sensatie met een 3-0 overwinning.

Edward Foulkes: 90.97 / 50%
Mike de Decker: 86.74 / 23.08%

Ryan Murray 3-1 Lourence Ilagan

In wedstrijd drie van de middag een duel tussen een Schot en een man uit de Filipijnen. De Schot, Ryan Murray, maakt zijn debuut, terwijl de Filipijn, Lourence Ilagan, al bakken met ervaring heeft. Dit betekent niet dat Ilagan dan automatisch de favoriet is, want Murray heeft dit jaar al er mooie dingen laten zien. Dat deed hij ook meteen in leg één. Nadat Ilagan een pijl op de bull miste vanaf 92 gooide Murray 116 uit. Ilagan reageerde met een 16-darter, waarna Murray weer de voorsprong pakte met ook een leg in 16 pijlen. Daarna was het de beurt aan Ilagan voor een 100+ finishes, hij ratelde er een 109-finish in. Toch was het Murray die de eerste set pakte met een 18-darter, na een wat mindere leg van Ilagan.

Met een 11-darter schoot Ilagan uit de startblokken in de tweede set. Een 14-darter later had hij ook een break te pakken. Murray leek overdonderd en dat viel te zien in leg drie. De Schot miste hier drie pijlen op de dubbels om terug te breken, waardoor Ilagan terug kon komen en deze set met 3-0 won.

Murray kon de pauze goed gebruiken en kwam er met een 16-darter prima uit. Hij leek daarna ook voor de break te gaan, maar na 18 pijlen was hij niet uit en zo kon Ilagan in 21-pijlen zijn leg houden. Beide mannen hielden hun eigen leg waardoor hier wel een decider kwam. Ilagan miste hier vanaf 64 één pijl voor de set, maar nadat hij die miste keerde Murray terug voor de set en de 2-1 voorsprong.

Murray leek de wedstrijd in handen te hebben en met een 13-darter brak hij Ilagan meteen in de leg van de Filipijn. Ilagan kreeg de kans om terug te breken, maar doordat dit niet gebeurde kon Murray op matchpoint komen. Ilagan deed nog iets terug met een 14-darter, maar daar bleef het toch bij. Met een 20-darter maakte de Schot het af, waardoor hij de wedstrijd met 3-1 won en het nu op mag gaan nemen tegen Michael van Gerwen.

Ryan Murray: 87.11 / 40.91%
Lourence Ilagan: 88.28 / 42.11%

Daryl Gurney vs William O’Connor

Een Noord-Ierland vs Ierland om de middag af te sluiten. Daryl Gurney lijkt met weinig vertrouwen en vorm aan dit WK te beginnen en dus liggen er kansen voor O’Connor, al zal het bij hem wel beter moeten dan gisteren. In de eerste set lukte dit niet, terwijl Gurney wel als een raket aan de wedstrijd begon. Hij startte met een 14-darter en een break, waarna hij zijn eigen leg in 11 pijlen hield. Hij miste daarna meerdere pijlen voor nog een break en al de set, maar door zijn eigen set wel te houden in 16 pijlen won hij de set met 3-1 en een gemiddelde van 101.64.

Gurney wilde maar al te graag aantonen dat hij de laatste weken hard heeft gewerkt om weer in vorm te komen en dat leek goed te lukken. Buiten ieders verwachting denderde hij werkelijkwaar over O’Connor heen. Hij begon in zijn eigen set met een 12-darter en 121-finish, waarna legs in 14 en 13 pijlen volgden. Na twee sets stond zijn gemiddelde op 107.2 en leek niemand nog aan zijn matige jaar te denken.

O’Connor moest in leven blijven door zijn set te houden en startte met een 16-darter. Gurney reageerde met een 13-darter, waarna O’Connor dit weer verbeterde met een 11-darter. Met een 14-darter sleepte Gurney er wel een beslissende leg uit. Hij kreeg hierin vier matchdarts, maar alle vier werden gemist. O’Connor redde zichzelf en zette de stand op 2-1 in sets.

Dat in setplay een wedstrijd door zo’n moment volledig kan kantelen werd hier maar weer eens bewezen. Met een 15-darter brak O’Connor Gurney meteen in de eerste leg van set vier, waarna een heerlijke 122-finish voor een 12-darter een 2-0 voorsprong opleverde. Gurney sloot aan met een 14-darter, maar deze set ging toch echt naar O’Connor met een 15-darter. De stand in sets was weer gelijk.

O’Connor mocht de laatste set beginnen maar moest meteen zijn leg afstaan nadat hij één pijl op dubbel 16 miste vanaf 112. Gurney versnelde met een 14-darter en kwam weer op matchpoint. Hij kreeg daarna weer matchdarts, maar hij miste er twee. Doordat O’Connor er daarna drie miste om in leven te blijven mocht ‘Superchin’ terug komen en alsnog de beslissende dubbel gooien. Meer moeite dan halverwege gedacht, maar Gurney zal erg blij zijn met deze overwinning. Hij treft Dobey in ronde drie.

Daryl Gurney: 99.19 / 42.86%
William O’Connor: 92.4 / 31.82%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)