Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Gurney, Noppert, Anderson en Van Gerwen naar de halve finales in Minehead

De kwartfinales van de Players Championship Finals zijn gespeeld. En er is goed nieuws, Danny Noppert en Michael van Gerwen staan allebei in de halve finales. Lees hier meer. 

De eerste kwartfinale die op het programma stond was die tussen Daryl Gurney en Chris Dobey. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Met een knappe 91-finish in 12 darts wist Gurney te breaken naar een 2-1 voorsprong. Gurney wist de break niet te verzilveren, Dobey brak met een 14-darter terug naar 2-2. In de laatste leg voor de pauze miste Dobey 5 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, Gurney gooide tops; 3-2. Na die pauze wist Dobey geen enkele leg meer te winnen. Gurney won 7 legs op een rij voor een 10-2 overwinning, inclusief een 146 en 170-finish!

De tweede kwartfinale ging tussen Danny Noppert en Stephen Bunting. Noppert begon wat minder aan de partij, want hij leverde meteen zijn eigen leg in. Bunting miste vervolgens 2 darts om die break te verzilveren, via D12 brak Noppert gelijk terug en hield zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Met een 15-darter wist Noppert nogmaals te breaken. In de laatste leg voor de pauze miste de Fries 6 darts op de dubbel voor een 4-1 voorsprong, Bunting stapte in en brak via D1 terug naar 3-2. Na de pauze zagen we een hele andere Bunting, Met twee 12-darters en een 11-darter kwam Bunting op een 5-3 voorsprong. Noppert miste wederom veel dubbels in zijn eigen leg, waarvan Bunting profiteerde en naar 6-3 brak. In de laatste leg voor de pauze was het Noppert die met een 112-finish terug brak naar 6-4. Deze keer was het Noppert die beter uit de pauze kwam, hij won 3 legs op een rij voor een 7-6 voorsprong. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee, waardoor het 8-7 stond. In leg 16 miste Bunting 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via een 44-finish brak ‘Noppie’ naar 9-7. Noppert hield zijn zenuwen in bedwang en gooide D10 en won daarmee de wedstrijd met 10-7!

De derde kwartfinale ging tussen Gary Anderson en de finalist van vorig jaar, Jonny Clayton. Clayton begon goed, want met een 141-finish brak hij direct Anderson. Anderson wist met een 13-darter gelijk terug te breaken naar 1-1. Vervolgens gingen er 5 legs met de darts mee. In de achtste leg miste Clayton 4 darts op de dubbel, Anderson gooide tops en kwam daarmee 5-3 voor. Clayton wist vervolgens wel meteen terug te breaken naar 5-4. De laatste leg voor de tweede pauze was wederom voor Anderson die met een 87-finish naar een 6-4 voorsprong brak. Na de pauze gaf de Schot weinig meer weg, want met een 16,12,16 en 15-darter won Anderson met 10-4, inclusief een gemiddelde van 110,02!

De laatste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Steve Lennon. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Met een prachtige 132-finish met twee keer bull en D16 brak Van Gerwen naar een 3-1 voorsprong. Met een 13-darter werd de break verzilverd en gingen de heren pauzeren met een tussenstand van 4-1. Lennon kwam goed uit de pauze. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg en brak Van Gerwen met een 124-finish voor 4-3. Lennon wist de break niet te verzilveren, omdat hij 4 darts op de dubbel miste. Van Gerwen gooide D4 en brak terug naar 5-3. Via tops hield de Nederlander zijn eigen leg en stond daarmee 6-3 voor. De laatste leg voor de pauze ging ook naar Van Gerwen binnen 11 darts; 7-3. Lennon miste na de pauze een 107-finish op tops om meteen terug te breaken, via tops maakte ‘Mighty Mike’ er 8-3 van. Met een 62-finish plaatste Van Gerwen de zoveelste de break en maakte het via D5 af. Van Gerwen wint met 10-3 en zal in de halve finale tegen Gary Anderson spelen!

Halve finales:
Daryl Gurney vs Danny Noppert
Gary Anderson vs Michael van Gerwen

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gurney, Noppert, Anderson en Van Gerwen naar de halve finales in Minehead