Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gurney pakt eerste punt in spannende wedstrijd tegen Price

Daryl Gurney heeft zijn ware kunnen nog niet laten zien in de Premier League. Zou het dan wel tegen de thuisspelende Gerwyn Price lukken?

De Noord-Ier mocht aan de wedstrijd beginnen, en kwam daarom ook als eerste op een dubbel. Ondanks druk vanuit de kant van Price, lukte het Gurney met één dart de dubbel 16 te raken (1-0). Gerwyn Price laat zich niet zomaar intimideren. De eerste beurt van de Welshman was een 180’er, de eerste van de wedstrijd. Toch werd de leg spannender dan gedacht. Gurney kreeg zelfs een pijl op de bullseye, maar kon niet voorkomen dat Price de gelijkmaker maakte (1-1).

Een keurige 11-darter van Gurney zorgde opnieuw voor de voorsprong in de wedstrijd (2-1). De eerste break moest nog komen. Gurney leek los te komen en stond goed te darten. Helaas voor hem finishte Price goed en maakte ‘The Iceman’ gelijk via tops (2-2). Met o.a. een 180’er van Gurney had Price geen kans om de leg te winnen. Via dubbel 10 behield de Noord-Ier opnieuw zijn leg (3-2).

Gerwyn Price zette zichzelf opnieuw onder de druk. Toch kon een goed spelende Gurney de eerste break van de wedstrijd niet waarmaken. Onder luid geschreeuw pakte Price zijn eigen leg (3-3). Een geweldige leg op een geweldig moment zorgde ervoor dat Price alle tijd had om te breaken, maar hij deed dit niet. Na een heen-en-weer-gaan van missers, was het uiteindelijk toch Daryl Gurney die zijn eigen leg oppakte (4-3). Na een mooie 97-finish (4-4), pakte Gerwyn Price ook de navolgende leg (5-4); Gurney kreeg twee pijlen op de dubbel, maar maakte zijn kansen niet af.

Maar Gurney bleef de betere in de wedstrijd. In de leg van Price scoorde hij goed en wist hem goed weg te zetten op tops. Price daarentegen lukte het niet om een 100+ finish uit te gooien waardoor Gurney de kans kreeg op tops, en raakte (5-5)! Via een 54-finish in zijn eigen leg pakte Gurney zijn eerste punt van het seizoen. Op het juiste moment gooit Gerwyn Price een 180’er, maar Gurney maakt nog steeds kans op de winst. Dubbel 10 werd de gelijkmakende dubbel voor Price. Een spannende wedstrijd eindigde dan ook terecht in een gelijkspel.

Daryl Gurney: 97.5/46%
Gerwyn Price: 93.9/33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *