Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbanen

Haggerty en Wilson pakken titels, De Vreede halve finalist

Afgelopen zaterdag werden het derde en vierde toernooi van de Challenge Tour afgewerkt in Milton Keynes. Steve Haggerty en Stu Wilson pakten de titels en doen daarmee goede zaken voor de ranking. Lees hier meer.

Challenge Tour 3

In totaal begonnen 280 spelers aan de tweede dag van de Challenge Tour. Al snel moesten een aantal topspelers het toernooi verlaten. Zo verloren Thibault Tricole, Karel Sedlacek en Jelle Klaasen al in hun eerste wedstrijd en was de tweede ronde het eindstation voor o.a. Danny Lauby, Robert Owen, Darren Johnson en Matthew Dennant. Ook de winnaar van de eerste twee toernooien kon zijn vorm niet doorzetten, Scott Williams verloor ook bij de laatste 128 van Jason Hogg met 5-4. Spelers die hiervan profiteerden waren Jim McEwan, Haupai Puha, Steve Haggerty, Matthew Edgar en Lee Evans. De laatste 4 spelers bereikten allemaal de halve finales.

Uiteindelijk stonden de Engelse Steve Haggerty en Haupai Puha tegenover elkaar in de finale. Haggerty wist tijdens Q-School niet eens de First Stage te overleven, maar bereikte zaterdagmiddag wel verrassend genoeg de finale van Challenge Tour 3. Dit deed hij met overwinningen op John Bowles (5-4), Chris Craven (5-4), Lisa Ashton (5-2), Kai Gotthardt (5-4), Gary Blades (5-2), Graham Hall (5-3) en Matthew Edgar (5-4). In de wedstrijden tegen Craven, Gotthardt en Edgar overleefde Haggerty meerdere matchdarts. Puha kende een erg sterk toernooi met een toernooigemiddelde van boven de 90. Hij bereikte de finale ten koste van Kevin Luhr (5-0), Jamie Lewis (5-4), Darryl Pilgrim (5-4), Jeremy van der Winkel (5-3), Gian van Veen (5-2), Jim McEwan (5-2) en Lee Evans (5-2).

Steve Haggerty begon de finale en deed dat met een geweldige 140-finish. Haupai Puha antwoordde sterk met ook een 100+ finish, met een 104-finish werd het 1-1. Haggerty hield vervolgens met opnieuw een 100+ finish zijn eigen leg, met een 108-finish werd het 2-1. Puha hield ook zijn eigen leg en kwam zo weer op gelijke hoogte. In de vijfde leg leek Puha de eerste break te plaatsen, maar miste drie pijlen op dubbel 16. Hierdoor hield Haggerty alsnog zijn eigen leg. Ook in leg 7 kreeg Puha de kans op de break, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Uiteindelijk moest er een beslissende leg komen om de winnaar van Challenge Tour 3 te bepalen. Haggerty miste een 80-finish op tops, maar mocht terugkomen nadat Puha ene 138-finish had gemist op dubbel 12. Haggerty bleef koel en raakte tops met één pijl voor zijn eerste PDC-titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Steve Haggerty: 81,44 / 42%
Haupai Puha: 90,74 / 29%

Challenge Tour 4

Rond 17:00 uur Nederlandse tijd begonnen 281 spelers aan het tweede en laatste toernooi van de dag. Uiteindelijk stonden er twee Engelsen in de finale, Pete Burgoyne en Stu Wilson. Burgoyne bereikte de finale dankzij overwinningen op Jack Vincent (5-1), Reece Robinson (5-0), Nathan Potter (5-2), Ryan Harrington (5-3), Michael Flynn (5-4), Jeremy van der Winkel (5-2) en Ryan de Vreede (5-2). Wilson versloeg Jarred Cole (5-3), Sean Fisher (5-2), Steven Beasley (5-2), Jimmy van Schie (5-2), Maikel Verberk (5-3), Leighton Bennett (5-2) en Gavin Carlin (5-3) op weg naar de finale.

De finale werd begonnen door Pete Burgoyne. De eerste vijf legs gingen met de darts mee, waaronder een 118-finish van Stu Wilson. Bij een stand van 3-2 plaatste Wilson de eerste break door in de leg van Burgoyne een 13-darter te produceren voor een 4-2 voorsprong. Wilson kon het vervolgens niet in zijn eigen leg afmaken, Burgoyne brak meteen terug met een knappe 116-finish; 4-3. Een beslissende leg kwam er niet, Wilson bleef rustig en pakte in 17 darts zijn eerste PDC-titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stu Wilson: 93,85 / 36%
Pete Burgoyne: 85,10 / 38%

Nederlanders

De Nederlanders kenden zaterdag een betere dag dan vrijdag. Tijdens het eerste toernooi van de dag wisten vier Nederlanders de laatste 32 te behalen. Voor Owen Roelofs, Davy Proosten en Jeremy van der Winkel was dit het eindstation. Gian van Veen lukte het om nog een ronde verder te komen, maar bij de laatste 16 werd hij met 5-2 verslagen door Haupai Puha. Tijdens het tweede toernooi ging het nog beter, vijf Nederlanders bereikten de laatste 16 en drie Nederlanders de kwartfinales. Uiteindelijk verloren Jeremy van der Winkel en Carlo van Peer daar, maar was voor Ryan de Vreede de halve finales het einde. De Vreede verloor met 5-2 van Pete Burgoyne.

Order of Merit

Scott Williams blijft na vier toernooien leiden in de Challenge Tour Order of Merit. De winnaars van vandaag, Stu Wilson en Steve Haggerty, stijgen naar de tweede en derde plaats. Na 24 Challenge Tours kwalificeren de nummers één en twee van de ranking zich voor het WK en pakken daarnaast ook een tourkaart voor minimaal twee jaar. Daarnaast is de kans ook groot dat de top van de ranking na dit weekend uitgenodigd wordt om deel te nemen aan de eerste 6 Players Championships, als tourkaarthouders zich afmelden.

  1. Scott Williams 4050
  2. Stu Wilson 2100
  3. Steve Haggerty 2000
  4. Lee Evans 1700
  5. Pete Burgoyne 1100
  6. Robert Owen 1100
  7. Haupai Puha 1000
  8. Jim McEwan 900
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *