Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jarred Cole

Haines, Cole en O’Sullivan pakken laatste tickets Lakeside

Afgelopen middag werd de laatste kwalificatietoernooien voor het WDF WK gespeeld in Frimley Green en in Assen. In Frimley Green kwalificeerden Johnny Haines, Jarred Cole, Rhian O’Sullivan, Leighton Bennett, Charlie Large en Eleanor Cairns zich voor Lakeside. Lees hier meer.

Heren

Rond 13:00 uur Nederlandse tijd begonnen 272 heren aan de WDF WK Qualifier in Frimley Green. Veel bekende namen deden mee, maar toch wisten die niet ver in het toernooi te komen. Adam Smith-Neale, Terry Jenkins, Conan Whitehead, Ryan Hogarth, John Scott en Arron Monk bereikten allemaal niet de kwartfinales. In die kwartfinalisten wisten ‘Good old’ Johnny Haines, Scott Walters, Jarred Cole en Terry Stubbs te winnen voor een plaats in de finaleronde.

Haines bereikte de finaleronde met overwinningen op Paul Croucher (4-2), Nathan Derry (4-1), Martyn Turner (4-1), John O’Shea (4-2), Stephen Tompkins (5-4) en Paul Milford (6-1). Walters verzekerde zich van de finaleronde na zeges op Stu Wilson (4-2), Buster Turner (4-3), John Cockburn (4-0), Robert Owen (4-2), Ian Withers (5-4) en Joe Davis (6-5). De ervaren Haines, die in 2013 ook al op het PDC WK stond, kwam erg snel op een ruime voorsprong. De Engelsman won de eerste 4 legs. Toch gaf Walters niet zo maar op. Walters kwam met legs in 17,15,17,20 en 17 darts zelfs op een 5-4 voorsprong. Haines bracht met een 18-darter de stand op 5-5 en moest er een beslissende leg komen. In de beslissende leg die Walters mocht beginnen, gooide Haines een belangrijke 180’er! Met een 50-finish in 17 darts zorgde Haines voor zijn debuut op Lakeside en zijn eerste WK-deelname sinds 2013!

De 21-jarige Cole bereikte de finaleronde ten koste van Adam Smith-Neale (4-0), Simon Farley (4-2), Graham Hall (4-2), Cavan Phillips (4-3), Lewis McGurn (5-0) en Josh McCarthy (6-5). Stubbs deed dit met overwinningen op Dave Ball (4-1), Terry Jenkins (4-3), Lee Evans (4-3), Arron Monk (4-1), Ryan Hogarth (5-4) en Ben West (6-4). Cole begon enorm sterk aan de finaleronde, met legs in 15 en 11 darts kwam hij 2-0 voor. Vervolgens kwam Stubbs toch terug tot 2-2 met een 17- en een 19-darter. Cole wist vervolgens weer zijn eigen leg te houden en brak in leg 6 naar een 4-2 voorsprong. Een 90-finish zorgde ervoor dat Cole de break verzilverde en zo op matchpoint kwam; 5-2. De laatste legs gingen met de darts mee en dat betekende dat Cole met een 6-3 zege zich plaatste voor Lakeside.

Kwartfinales
Johnny Haines 6-1 Paul Milford
Scott Walters 6-5 Joe Davis
Jarred Cole 6-5 Josh McCarthy
Terry Stubbs 6-4 Ben West

Finalerondes
Johnny Haines 6-5 Scott Walters
Jarred Cole 6-3 Terry Stubbs

Dames

Bij de dames deden 59 speelsters een poging voor het laatste WDF WK ticket bij de dames. De grote favorieten waren Rhian O’Sullivan, Roz Bulmer en Denise Cassidy. Alle drie de dames bereikten de halve finales. De andere halve finalist werd de Ierse Robyn Byrne. Byrne wist in de halve finales knap te winnen van Cassidy met 5-3 en was één overwinning verwijderd van Lakeside. De andere finalist werd de topfavoriet Rhian O’Sullivan, al had ze wel veel geluk voor nodig. Bulmer kreeg meerdere matchdarts in leg 8 en 9, maar werden wel allemaal gemist. O’Sullivan gooide een 72-finish uit in de beslissende leg.

De vrouw uit Wales begon goed aan de finaleronde, ze pakte de eerste twee legs in 17 en 22 darts. Toch herstelde Byrne dat erg snel en kwam zo op 2-2. Byrne kreeg de kans om op voorsprong te komen, maar miste 4 pijlen op de dubbel. O’Sullivan brak in 23 darts naar 3-2, maar zag een leg later de Ierse in 14 darts 3-3 maken. Ook een leg later kreeg de Ierse weer pijlen op de dubbel, maar miste wederom. O’Sullivan brak opnieuw, maar wist dit keer wel haar eigen leg te houden. Met een 89-finish verzekerde O’Sullivan zich voor deelname van Lakeside!

Halve finale
Robyn Byrne 5-3 Denise Cassidy
Rhian O’Sullivan 5-4 Roz Bulmer

Finaleronde
Rhian O’Sullivan 5-3 Robyn Byrne

Jongens

Bij de jongens hebben Leighton Bennett en Charlie Large zich geplaatst voor de halve finales van het hoofdtoernooi. Bennett wist zondagmiddag te winnen van Ethan Haymes (4-0), Joel Pinto (4-1), Adam Dee (4-0) en Tavis Dudeney (5-1) voor een plaats op het hoofdpodium op Lakeside. Dudeney wist in de laatste 16 knap met 4-3 te winnen van Luke Littler, dankzij een 106-finish in de beslissende leg. Large wist Jason Meek (4-2), George Prosser (4-1), Mason Teese (4-2) en Connor Hopkins (5-4) te verslaan voor een plaats bij de laatste 4.

Kwartfinales
Connor Hopkins 4-2 Riley Rees-Tucker
Charlie Large 4-2 Mason Teese
Leighton Bennett 4-0 Adam Dee
Tavis Dudeney 4-1 Archie Self

Finalerondes
Charlie Large 5-4 Connor Hopkins
Leighton Bennett 5-1 Tavis Dudeney

Meisjes

Bij de meisjes heeft Eleanor Cairns haar favorietenrol waar gemaakt. De Engelse heeft de finale gehaald voor het WK van de meisjes. Op weg naar de finaleronde won Cairns van Emmie O’Connor (4-0) en Amy Evans (4-1). In de finale trof ze landgenoot Lauren Stokoe. Stokoe begon erg goed aan de finaleronde, ze won de eerste twee legs met o.a. een 106-finish. Daarna gingen er twee legs met de darts mee en kwam Stokoe op matchpoint; 3-1. Toch wist Cairns zich helemaal terug te knokken tot 3-3. In de beslissende leg produceerde Cairns een 19-darter en kwalificeerde zich daarmee voor de finale, waarin ze de Duitse Wibke Riemann treft.

Halve finale
Lauren Stokoe 4-2 Paige Pauling
Eleanor Cairns 4-1 Amy Evans

Finaleronde
Eleanor Cairins 4-3 Lauren Stokoe

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *