Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton tegen Van Gerwen levert spektakel, Cullen maakt comeback

De tweede speelronde van de Premier League is onderweg en de kwartfinales zijn gespeeld. In Liverpool hadden Michael van Gerwen, Jonny Clayton, Joe Cullen en Gerwyn Price de eerste punten en konden op jacht naar meer. Lees hier alles over de halve finales.

Michael van Gerwen vs Jonny Clayton

De eerste halve finale werd een fenomenale wedstrijd. Beiden heren gooide echt fantastisch en maakte er een ware wedstrijd van. Michael van Gerwen liet zijn oude vorm wel zien, maar het was niet genoeg om Clayton te verslaan. Van Gerwen kwam wel op een voorsprong. Hij begon zijn eigen leg met een 12-darter en voegde hier een 11-darter aan toe om gelijk te breken. In de derde leg was Van Gerwen niet in 15 pijlen uit en Clayton profiteerde hiervan met een 110-finish. Van Gerwen wist hierop weer te antwoorden met een 129 finish met twee keer D18 om terug te breken. Op dit moment leek Van Gerwen de wedstrijd onder controle te hebben, maar hij won geen leg meer. Clayton wist in de zesde leg te breken in vier beurten naar 4-3 en in de negende leg was Van Gerwen niet in vijf beurten uit. Clayton gooide zijn volgendde 110 finish om de break te pakken. Van Gerwen wist dit in de laatste leg niet meer goed te maken. Hij kreeg nog de kans op 89, maar mistte de Bull om terug te breken. Jonny Clayton trok zo een fenomenale halve finale over de streep en gaat de finale spelen tegen Price of Cullen.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 105.90 / 66.7%
Jonny Clayton: 106.64 / 75.0%

Gerwyn Price vs Joe Cullen

Gerwyn Price en Joe Cullen maken er ook een spannende wedstrijd van. Het begin van Cullen was erg wisselvallig en daardoor kon Price vrij gemakkelijk uitlopen. De eerste twee legs waren beiden heren niet in vijf beurten uit, maar mochten de leg wel houden. In de derde leg kreeg Price zelfs zes beurten om te breken en dit deed Price dan ook. In de vijfde leg gooide Price ook nog een 12-darter om te breken en zo had Price twee breaks voorsprong. Cullen oogde wisselvallig. Hij wist in de zesde leg terug te breken, maar hij was de leg erna vervolgens weer niet in zes beurten uit. Na de zevende leg begon Cullen erg goed te smijten. Hij brak ook weer met een 11-darter en wist de break nu wel te verzilveren met een 12-darter. Price wist de wedstrijd in de tiende leg niet te beslissen in vijf beurten en dus kwam er een last-leg Decider. Cullen was deze leg in vijf beurten uit en gooide een 14-darter met een 78-finish. Cullen maakte een wisselvallig begin goed.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 95.59 / 45.5%
Joe Cullen: 101.54 / 50.0%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *