Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andy Hamilton

Hamilton maakt indruk, Payne en Kenny ook door

Dinsdagmiddag hebben weer 8 spelers zich automatisch geplaatst voor de Final Stage van Q-School in Milton Keynes. voormalig WK-finalist Andy Hamilton was één van de gelukkigen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Dag twee van de First Stage van de UK Q-School begon in Milton Keynes met 371 spelers in actie. Opnieuw stonden er verschillende interessante partijen op het programma in de eerste ronde. Zo werd WDF WK-deelnemer Shaun McDonald in de eerste ronde uitgeschakeld door Ryan Harrington, verloor Leighton Bennett met 5-1 van Stu Wilson, was Scott Baker met 5-4 te sterk voor Matt Padgett en versloeg de Ier Shane McGuirk met een gemiddelde van 101 Kurt Parry met 5-2. Een andere wedstrijd die opviel was die tussen Whitlock en Durrant. De zoon van Simon Whitlock, Mason versloeg met 5-1 de neef van Glen Durrant, Jamie.

Adam Smith-Neale, Kevin McDine, Ciaran Teehan, Ryan Murray, Kai Fan Leung, Colin Osborne, Steve Hine, Alan Norris en James Richardson verloren allemaal voor de laatste 128, wat betekende dat er geen punten werden toegekend. Fallon Sherrock pakte wel weer punten, ze won twee wedstrijden waarna ze bij de laatste 64 in een negende leg verloor van landgenoot Matthew Dennant. Met drie punten lijkt ‘The Queen of the Palace’ zeker voor de tweede fase, maar er kan nog veel veranderen op de laatste dag van de First Stage.

De 100+ gemiddeldes vielen in vergelijking met de eerste dag wat tegen; drie in totaal. Naast de 100+ gemiddelde van McGuirk deden Adam Warner en Nick Kenny dit ook. Echter was dit niet genoeg voor de overwinning voor Warner, Andy Hamilton versloeg hem met 5-3 bij de laatste 32. De Welshmen produceerde een gemiddelde van 103 in de finaleronde.

Van de verliezende finalisten op de maandag stonden er op dinsdagmiddag drie daarvan opnieuw in de finale ronde; Josh Payne, Scott Baker en Chris Quantock. Drie spelers die dus veel wedstrijdritme hebben opgedaan de afgelopen dagen en klaar zijn voor Final Stage. Matthew Dennant en James Hurrell moest afscheid nemen bij de laatste 32.

Finales

Het behalen van de kwartfinales leverde meteen een plek op in de Final Stage, dat donderdag t/m zondag plaatsvindt. Hierin wordt gestreden om 13 tourcards. De eerste vier die zich kwalificeerden waren spelers die eerder in hun carrière in het bezit waren geweest van een tourkaart. De bekendste was Andy Hamilton, hij versloeg John Bowles in de finaleronde met 5-2 waarin hij ook nog een 9-darter miste. Nick Kenny noteerde het hoogste gemiddelde van de dag in Milton Keynes, met een gemiddelde van 103 gunde hij Robert Rickwood slechts één leg. Ook Chris Quantock maakte indruk in de finaleronde, hij versloeg een andere voormalige tourkaarthouder in Scott Baker; 5-2. Josh Payne, die twee jaar geleden nog in het bezit was van een tourkaart, plaatste zich nu wél voor Final Stage. Maandag verloor hij de finale, dinsdagmiddag bleek hij te sterk te zijn voor Dan Read.

De andere gekwalificeerden waren Mike Warburton, David Sumner, Jim Moston en Graham Usher.

Andy Hamilton 5-2 John Bowles
Mike Warburton 5-3 Llew Bevan
David Sumner 5-2 Stuart Kellett
Jim Moston 5-2 Robert Collins
Chris Quantock 5-2 Scott Baker
Josh Payne 5-1 Dan Read
Graham Usher 5-2 Alan Tabern
Nick Kenny 5-1 Robert Rickwood

Stand

Na dag twee leidt Scott Baker het klassement met 8 punten, na twee verloren finales. Matthew Dennant en James Hurrell volgen op 7 punten. Na de derde dag plaatst de top 80 van de UK Q-School First Stage Order of Merit zich voor de Final Stage. Volgens de meest recente berekeningen zal 3/4 punten genoeg zijn voor een plaats bij de beste 128 spelers in Final Stage. De volledige stand na de tweede dag is hier te bekijken.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *