Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Harms en Brouwer vertegenwoordigen ADC Europe in MODUS Super Series 4 Week 1

Wesley Harms en Youri Brouwer zijn de eerste twee spelers die ADC Europe zal afvaardigen om deel te nemen aan de eerste week van MODUS Super Series 4. Lees er hier meer over.

MODUS Super Series

De MODUS Super Series is een dartcompetitie opgezet voor amateurdarters die niet in het bezit zijn van een tourkaart. Elke Super Series bestaat uit twaalf weken plus een Champions Week, waarin elk week twaalf darters het tegen elkaar opnemen in verschillende groepen.

Op elke maandag t/m woensdag wordt Groep A gespeeld met zes darters. De nummer één na drie dagen kwalificeert zich automatisch voor de finaleavond op de zaterdag. De nummers 2 en 3 van Groep A komen donderdag- en vrijdagavond terug in Groep B, waarin de nummers 1 t/m 3 zich plaatsen voor de finaleavond. De nummer 4,5 en 6 van Groep A worden geplaatst in Groep C, die donderdag- en vrijdagochtend wordt afgewerkt. Daarbij kwalificeert alleen de top twee zich voor de finaleavond.

De winnaar van de finaleavond krijgt een ticket voor Champions Week. De winnaars van week 1 t/m 12 nemen het tot slot in hetzelfde format op in Champions Week, waarbij de winnaar de hoofdprijs van 20.000 pond meeneemt naar huis. Meer informatie kun je vinden op de website van de MODUS Super Series.

Voor Modus Super Series 4 en 5 zal ADC Europe op invitatie spelers gaan uitnodigen om mee te doen en te strijden voor een plaats in Champions Week. Voor Series 6 zal ADC Europe gaan kijken naar mogelijkheden om o.a. kwalificatietoernooien hiervoor te organiseren.

Wesley Harms

MODUS Super Series 4 zal maandag 8 mei beginnen en elke week zullen twee spelers ADC Europe gaan vertegenwoordigen. Wesley Harms werd afgelopen dinsdagochtend als eerste speler bekend gemaakt en zal daarmee ook zijn debuut gaan maken.

De voormalige PDC-tourkaarthouder heeft al diverse prachtige resultaten op zijn palmares staan zoals het halen van twee keer de halve finale van het BDO WK, het winnen van de WDF World Cup Singles (2013) en het bereiken van de laatste 16 van de Grand Slam of Darts. ‘Sparky’ hoopt nu ook te gaan presteren in Portsmouth voor de MODUS Super Series.

Youri Brouwer

Youri Brouwer is de tweede speler van ADC Europe die in de week van 8 t/m 14 mei in actie gaat komen. De 20-jarige Nederlander laat de laatste jaren steeds vaker zijn talent zien en dat begint nu ook zijn vruchten af te werpen. Na vijf NDB Rankings staat Brouwer op de vierde plaats in het klassement voor de Heren A, met twee halve finales als hoogtepunt. Brouwer speelt daarnaast ook de jeugdtour van de PDC, de Development Tour. Na vijf toernooien is hij gepositioneerd op de 28ste plaats. Kan hij zijn talent ook naar boven halen bij zijn debuut in de Super Series?

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Harms en Brouwer vertegenwoordigen ADC Europe in MODUS Super Series 4 Week 1