Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Harris pakt WK-plek, Rasztovits en Evetts pakken zeges

De Nieuw-Zeelander Cody Harris heeft via de Challenge Tour een WK-plek weten te bemachtigen. Zijn plek kwam tijdens de laatste dag eigenlijk niet in gevaar, waardoor hij net als vorig jaar zijn opwachting in Ally Pally mag maken. Lees hier meer.


Challenge Tour 19
Waar gisteren twee Britten de zeges pakten, wist een Oostenrijker het eerste toernooi op de zondag te winnen. Michael Rasztovits, dit jaar ook meerdere keren actief op de Euro Tour, kwalificeerde zich hiermee ook in één klap voor de UK Open van volgend jaar. Doordat er maar 129 spelers meededen, kon hij meteen instromen bij de laatste 128. Ben Burton werd hierin met 5-3 verslagen, een ronde later stond dezelfde uitslag op het bord tegen Wilco Vermeulen. Ook tegen Kevin Edwards werd het 5-3, terwijl Justin Smith bij de laatste 16 met 5-2 klop kreeg.

In de kwartfinale volgde nu de koning van de Challenge Tour, Michael Barnard. Vreemd genoeg bleek dit de makkelijkste wedstrijd tot dan toe te worden, Rasztovits won met 5-1. Nathan Rafferty volgde in de wedstrijd daarna als lastigste tegenstander. De man uit Noord-Ierland miste een aantal pijlen om de wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk was het toch de Oostenrijker die aan het langste eind trok. In de finale volgde een andere Euro Tour verrassing van dit jaar, Andy Boulton. ‘X-factor’ wist drie legs te pakken, maar Rasztovits won toch en pakte, net als David Evans en Jonathan Worsley op zaterdag, zijn eerste PDC-titel.

Challenge Tour 20
Het Challenge Tour jaar werd afgesloten door een veelwinnaar op de lagere niveaus van de PDC. Ted Evetts won vorige week ook al een toernooi op de Development Tour, vandaag was het voor de tweede keer raak op de Challenge Tour.  Net als bij CT19 begon de winnaar bij de laatste 128, nu vooral omdat er minder dan dit aantal meededen. Tom Gregory (5-1), Dennis Smith (5-3) en Eddie Lovely (5-4), die een ronde eerder een 9-darter gooide, werden in de eerste rondes verslagen. Tegen Jason Wilson kwam ‘Superted’ ook goed weg, de eindstand was hier 5-4.

In de kwartfinale kwam hij tegen Nick Fullwell 3-0 achter, maar met onder andere een 12 en 13-darter draaide hij de wedstrijd toch nog om en won hij met 5-4. In de halve finale was Darren Beveridge met 5-1 ruim de klos. David Evans, gisteren al toernooiwinnaar, was nu de tegenstander in de finale. Evans kwam nog met 2-1 voor, kwam van een 3-2 achterstand nog terug tot 4-4, maar in de laatste leg bleek Evetts toch de sterkste.

Nederlanders
Net als op de zaterdag waren de resultaten van de Nederlanders niet om over naar huis te schrijven. Arjan Konterman wist tijdens beide toernooien nog wel de laatste 32 te halen en ook Yordi Meeuwisse lukte dit tijdens het tweede toernooi van de dag. Wilco Vermeulen haalde twee keer de laatste 64, terwijl Berry van Peer dit één keer lukte.

Eindstand
Michael Barnard en Ted Evetts zullen via de Challenge Tour een Tour Card bemachtigen. De nummers 3 tot en met 19, met Ratajski buiten beschouwing gelaten, kwalificeert zich ook voor de UK Open 2019.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *