Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Harry Ward triomfeert met 1e titel op PDC circuit, Thornton 9-darter!

Harry Ward heeft zijn eerste titel van zijn carrière gepakt! Tijdens Players Championship 16 was hij de sterkste in het deelnemersveld. In de finale was Ward te sterk voor Max Hopp.

Route naar de finale
Harry Ward en Max Hopp bereikten de finale van Players Championship 16. Ward won van de volgende spelers: Vincent Kamphuis(6-3), Madars Razma(6-2), James Richardson(6-5), Michael Smith(6-5), Nathan Aspinall(6-5) en Jose de Sousa(7-4).

Max Hopp versloeg op de route naar de finale: Mark McGeeney(6-2), Benito van der Pas(6-3), Jermaine Wattimena(6-5), Alan Tabern(6-2), Danny Noppert(6-3), Robert Thornton(7-6).

Finale
In het begin van de finale ging het ongeveer gelijk op. Pas toen Ward zijn dubbel miste na een break voorsprong, kon de Maximizer weer aansluiting vinden met een prachtige 150 finish.

Bij een stand van 6-6 namen de zenuwen het vanzelfsprekend een beetje over, maar lieten ze nog steeds goed spel zien. Allebei winnen ze hun eigen leg en moeten ze uitmaken wie de laatste leg mag gaan winnen. Ze geven elkaar niks en het blijft tot het einde toe spannend. Maar Ward mocht uiteindelijk zegevieren om zijn leg met een dubbel 8 winnend af te sluiten.

Max Hopp: 91.7
Harry Ward: 92.4

Nederlanders
Danny Noppert bereikte de kwartfinale waar Max Hopp te sterk was. De laatste 16 was het eindstation voor Vincent van der Voort. Hij verloor uiteindelijk van Jose de Sousa (6-5), die een heel sterk weekend achter de rug had. Voor Michael van Gerwen zat het vandaag wederom niet mee. Hij werd bij de laatste 32 vakkundig aan de kant gezet door Robert Thornton(6-4).

Verrassingen
‘The Thorn’ Robert Thornton had uiteindelijk na verlies in de halve finale alsnog een geweldige dag. De Schot won van grote namen zoals de nummer 1: Michael van Gerwen, om vervolgens in de partij erna een mooie 9-darter op zijn naam te schrijven. Ook de Portugees Jose de Sousa heeft goede zaken gedaan vandaag bij de Player Championships 16, door de halve finale te halen. Bijna had Ward deze titel niet gehad, omdat hij dankzij een prachtige 145 finish Michael Smith versloeg, terwijl Smith op een finish stond te wachten bij een stand van 5-5.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *