Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Heine Uuldriks

Heine Uuldriks bereikt opnieuw halve finales

Na de finale van de Dutch Darts Quarantine League is Heine Uuldriks opnieuw dichtbij een finale! In de kwartfinales van de Darts Actueel Winter Masters werd Brian Raman verslagen. Lees hier meer.

Heine Uuldriks mocht de partij beginnen tegen de Belg, maar begon wisselvallig. Brian Raman brak meteen in de eerste leg en verzilverde de break met een 14-darter voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg noteerde Uuldriks zijn eerste leg van de partij, dit gebeurde via dubbel 10. In een matige vierde leg wist Raman de set niet binnen te slepen, er werden twee setdarts gemist. Uuldriks stapte in en brak met een 48-finish terug naar 2-2. In de beslissende leg van de eerste set produceerde Uuldriks een 14-darter en hield daarmee alsnog zijn eigen leg. 

Die klap kwam aan bij de Belg, helemaal toen Uuldriks met een 74-finish in de eerste leg van set twee brak. Uuldriks verzilverde de break met een 13-darter. In de derde leg miste Raman vier darts op de dubbel om er 2-1 van te maken, Uuldriks maakte er 2-0 in sets van via dubbel 10.

Beide heren kwam niet geweldig uit de pauze, ze hadden beide moeite met het gooien van de triples. In de eerste leg kreeg de Groninger genoeg kansen om zijn eigen leg te houden, maar de dubbel ging er niet in. Raman profiteerde en brak met een 49-finish. Net als in de eerste set verzilverde Raman de break, dit keer met een 60-finish. Met een 17-darter wist Uuldriks in de wedstrijd te blijven. In de vierde leg kreeg Raman twee volle beurten op de dubbel om de set te pakken, maar werden allemaal gemist. Uuldriks brak via tops terug naar 2-2 en mocht gaan gooien voor de zege. Uuldriks miste een 75-finish op tops voor de zege, waarna Raman toch met een 74-finish de set pakte.

Uuldriks antwoordde erg goed na een verloren set. Met een 76-finish brak hij Raman en verzilverde die break met een 66-finish en kwam zo opnieuw op matchpoint. Met een knappe 64-finish bleef Raman in de wedstrijd, maar zag een leg later Uuldriks met dezelfde finish de partij met 3-1 (3-2,3-0,2-3,3-1) in sets winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Heine Uuldriks: 82,1 / 41%
Brian Raman: 77,2 / 24%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *