Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Heine Uuldriks

Heine Uuldriks in sterke partij langs Arjan Konterman!

De laatste wedstrijd van de tweede speelronde van de Dutch Darts Quarantine League was er één tussen twee spelers die beiden hun eerste wedstrijd met een overwinning wisten af te sluiten. Heine Uuldriks wist met 7-5 te winnen van Jimmy Hendriks, terwijl Arjan Konterman met 7-4 te sterk was voor Dennie Olde Kalter.

Uuldriks mocht de wedstrijd beginnen en deed dit prima. Na 9 darts liet hij 161 over, die hij, na een ongelukkige bouncer op de bulls-eye liet staan op 50. Konterman wist de achterstand niet terug te brengen en met een 19-darter was de eerste leg voor Uuldriks een feit. Konterman opende de tweede leg meteen met de eerste 180 score van de wedstrijd, welke hij wist op te volgen met een 140 score. Uuldriks was de eerste leg scorend de baas, maar in deze leg was het Konterman die volledig het initiatief had. Na 12 darts bleef tops over voor Konterman en deze werd met zijn eerste pijl meteen geraakt. Ook de derde leg werd geopend met een 180 score, ditmaal door Heine Uuldriks. Ook beurt 2 leverde een 180 score op, maar bij pijl 7 ging het helaas mis. Ook Konterman had tussendoor een 180 score gegooid, waardoor hij nog de kans kreeg vanaf 127. Deze ging niet uit, waarna de dubbel 10 geraakt werd door Uuldriks. Beide mannen bleken in het begin van de wedstrijd ijzersterk in hun eigen legs. Konterman liet na 9 darts ditmaal 170 staan, maar dit bleek te veel voor Konterman. Met een 15-darter via de dubbel 18 maakte Konterman gelijk: 2-2. Ook de vijfde leg leverde geen break op. Konterman wist nog wel wat druk te zetten, maar Uuldriks wist 74 uit te gooien via de dubbel 8, om zo op een 3-2 voorsprong te komen.

Tot nog toe konden beide mannen geen break forceren, maar in de zesde leg bracht Heine Uuldriks hier verandering in. Scorend liep het deze leg bij Konterman net iets minder, waardoor Uuldriks kon profiteren. Via tops was de eerste break van de partij een feit. Uuldriks bleef steady door gooien en met een mooie 106-finish werd de stand 5-2 in het voordeel van Uuldriks. Konterman opende de achtste leg met een 180 score en wist al snel een redelijke ruime voorsprong te nemen in deze leg. Vanaf 136 liet Konterman tops over. Uuldriks wist druk te zetten met nog maar eens een 180 score, maar met zijn laatste pijl wist Konterman de dubbel 20 te raken. Uuldriks mocht de negende leg beginnen, maar het was Konterman die, met onder andere een 180 score, het initiatief wist over te nemen. Konterman wist 108 weg te zetten op tops, maar 3 pijlen op de dubbel werden gemist. Uuldriks profiteerde niet vanaf 60, waarna Konterman met zijn laatste pijl de dubbel 2 wist te raken en de stand terug te brengen tot 5-4. Konterman begon de tiende leg sterk en hij kreeg ook als eerst de kans op de dubbel. 66 werd gemist op tops, waarna Uuldriks gretig wist te profiteren van deze misser. Uuldriks stond ondertussen op 122, welke hij knap wist uit te gooien op de bulls-eye. Uuldriks had zijn eerste punt te pakken, maar wilde natuurlijk meer. Scorend liep Uuldriks uit en hij kreeg deze leg dan ook de eerste darts voor de wedstrijd. Vanaf 78 werden nog kreeg Uuldriks 5 darts op de dubbel, maar deze werden gemist. Konterman wist niet te profiteren vanaf 118, waarna Uuldriks de wedstrijd, met 7-5, wist te winnen via de dubbel 1!

“Ik liet wat liggen in de vijfde en zesde leg, waarna ik goed terug kwam. Op 5-5 miste ik 1 pijl op de dubbel, waarna Heine die 122 finish gooide. Knap gedaan en een terechte winnaar” Aldus Arjan Konterman.

“De 9-darter spookt toch altijd door je hoofd als je met 2 keer 180 begint, daarna gooide ik een iets minder goede beurt, maar een 9-darter is ook lang niet iedereen gegeven” Evalueert Uuldriks. “In het middenstuk had ik het idee dat ik de wedstrijd onder controle had. Ik kwam 5-2 voor en begon daarna iets minder te gooien. Arjan gooide goed door, maar die 122 finish kwam op een goed moment. De mensen zien het niet, maar ik stond wel even te juichen. Hiermee hield ik de break voorsprong, maar later speelden toch de gemiste matchdarts door mijn hoofd, maar gelukkig wist ik hem nog te checken.”

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *