Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Heine Uuldriks

Heine Uuldriks pakt overwinning na achterstand tegen Hendriks in Dutch Darts Quarantine League

Vrijdagavond werd de eerste week van de Dutch Darts Quarantine League afgesloten met een geweldige partij tussen Jimmy Hendriks en Heine Uuldriks. Lees hier meer. 

Heine Uuldriks mocht de wedstrijd beginnen, door de bull te winnen. Uuldriks startte goed door zijn eigen leg met een 72-finish te houden. Hendriks gooide in de tweede leg 180, maar miste veel dubbels. Uiteindelijk hield Hendriks zijn eigen leg via dubbel 4 voor 1-1. In de derde leg produceerde Uuldriks een knappe 14-darter voor een 2-1 voorsprong.

In de vierde leg miste Uuldriks 3 darts op de dubbel voor de break, met een belangrijke 60-finish kwam Hendriks op gelijke hoogte; 2-2. In de vijfde leg begon Hendriks met 180 en wist met een 88-finish in 12 darts de eerste break te plaatsen. De break werd verzilverd met een 18-darter voor een 4-2 voorsprong. Met een 16-darter hield de Groninger zijn eigen leg om terug te komen tot 4-3. Hendriks hield zijn eigen leg en kwam daarmee op een 5-3 voorsprong. In de negende leg begon Uuldriks met 140 en 180, maar beide heren miste dubbels. Hendriks miste er 7 voor een punt. Uiteindelijk hield Uuldriks zijn eigen leg via dubbel 1.

In leg 10 begon Uuldriks opnieuw met 140 en 180, dit keer brak hij terug met een 15-darter naar 5-5. Met een 19-darter hield de man uit Sappemeer zijn eigen leg en pakte daarmee het eerste punt. Uuldriks gooide een matige twaalfde leg, maar doordat hij 220 met een 180’er wegzette op tops kwam de druk op Hendriks. ‘The Captian’ miste een 64-finish op tops voor het punt, Uuldriks pakte met een 16-darter de 7-5 overwinning.

Uuldriks was na afloop van de partij enorm tevreden met de twee punten: “In het begin van de wedstrijd liet ik het wat afweten op de dubbels, scorend was eigenlijk best wel goed. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik heb gewonnen, maar ik had het me wel makkelijker kunnen maken.”

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Heine Uuldriks: 84,4 / 29%
Jimmy Hendriks: 80,9 / 29%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Heine Uuldriks pakt overwinning na achterstand tegen Hendriks in Dutch Darts Quarantine League