Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Heine Uuldriks

Heine Uuldriks verslaat Owen Roelofs en plaatst zich voor de finale van de DDQL!

In de tweede halve finale van de Dutch Darts Quarantine League namen Heine Uuldriks en Owen Roelofs het tegen elkaar op. De eerste halve finale werd gewonnen door Kevin Doets. Hij zal dus meekijken wie zijn tegenstander in de finale wordt. Beide mannen speelden een sterke league tot nu toe, waarbij vooral Uuldriks indruk maakte met zijn spel. Hoe het beide mannen verging, lees je hier!

Uuldriks had het gooien voor de bull gewonnen en mocht hierdoor de tweede halve finale beginnen. Ondanks dat Uuldriks de eerste leg mocht beginnen, was het Roelofs die vanaf het begin het initiatief over wist te nemen. Na 12 pijlen stond er nog maar 40 op het scorebord, maar 6 darts op de dubbel waren niet aan Roelofs besteed. Uuldriks wist met een 75 finish zijn eigen leg in 17 darts te behouden. De tweede leg ging scorend gelijk op, maar het was weer Roelofs die de de dubbel 20, met 3 darts in de hand, niet wist te raken. Uuldriks raakte de dubbel 10 met zijn laatste dart en zo was de eerste break van de partij een feit. Uuldriks begon de derde leg met een 180 score, maar wederom was het Roelofs die zich als eerst op een finish wist te zetten. Uuldriks had in deze fase van de partij de zenuwen het best onder controle, want met wederom een 75 finish, bracht hij de stand tot 3-0 in zijn voordeel. Ook leg 4 leverde een maximale score op voor Uuldriks die deze wist te vervolgen met een 140 score. Na 9 darts bleven nog maar 11 punten over, welke met 3 darts op 0 werden gebracht.

Met deze 13-darter zorgde hij voor de tweede break van de wedstrijd en de 4-0 voorsprong. Uuldriks leek helemaal in zijn spel te zitten, want in leg 5 gooide hij zijn derde 180 score van de partij, maar ditmaal was het Uuldriks die zijn dubbel niet wist te vinden. Roelofs kreeg de kans en wist de stand terug te brengen naar 4-1. Uuldriks leeg meteen orde op zaken te willen stellen door leg 6 te beginnen met 3 keer een 140 score. Roelofs kreeg geen pijl op de dubbel vanaf 135, waarna Uuldriks de dubbel 4 raakte en meteen de break terug plaatste. Roelofs leek hard op weg om voor de derde break op rij te plaatsen en dit gebeurde uiteindelijk via de dubbel 10. Uuldriks begon leg 8 ietwat minder, waardoor Roelofs vrij comfortabel op een 5-3 tussenstand afstevende. Met een 74 finish realiseerde hij dit en bracht Roelofs het verschil terug naar 2 legs. Uuldriks kreeg 4 darts op de dubbel om zijn leg te behouden, maar deze darts werden gemist. Roelofs profiteerde hier optimaal van door de dubbel 2 te raken en zichzelf weer helemaal terug in de wedstrijd te brengen: 5-4. De laatste leg voor de pauze kreeg Roelofs de kans om de stand weer in evenwicht te brengen, maar vanaf 97 kreeg hij geen pijl op de dubbel. Uuldriks wist toe te happen en gooide 62 uit met 2 darts, waardoor we de onderbreking in gingen met een tussenstand van 6-4 in het voordeel van Heine Uuldriks!

Na de pauze was het Uuldriks die deze halve finale mocht hervatten en deed dit indrukwekkend. Na 12 darts stonden er nog 155 punten op de teller, die Uuldriks zijn hoogste finish van het toernooi én de 7-4 voorsprong bezorgde. Roelofs kreeg in leg 12 de kans op eenzelfde soort finish, maar vanaf 152 werd de dubbel 16 gemist. Uuldriks wist 112 echter niet uit te gooien, waarna Roelofs de dubbel 16 wel wist te vinden. Beide mannen leken in hun eigen legs nu niet meer in de problemen te komen, want ook leg 13 ging redelijk comfortabel naar Uuldriks. Met een 66 finish bracht hij de stand naar 8-5. Ook Roelofs gooide een dijk van een leg, met onder andere een 177 score. Echter, net als in het begin van de partij, wist Roelofs met 5 pijlen de dubbel niet te raken. Uuldriks stond ondertussen op 40 en dit bleek een koud kunstje. Met zijn tweede pijl zorgde Uuldriks voor de 9-5 voorsprong. Uuldriks bleef goed scoren en was in leg 15 ook de eerste speler die op een finish wist te komen. Vanaf 111 kreeg Uuldriks zijn eerste matchdart op de dubbel 16, maar deze werd gemist. Roelofs creëerde zichzelf nog 2 darts op de dubbel 16 om in leven te blijven, maar deze waren niet aan hem besteed. Uuldriks kreeg nog eens 3 matchdarts, maar bleek er maar 1 nodig te hebben. De dubbel 16 werd met zijn eerste pijl geraakt en daarmee plaatste hij zichzelf voor de finale van de Dutch Darts Quarantine League!

“De dubbel viel in het begin gewoon niet. Eerste leg sta je na 12 darts op dubbel 20 en dan mis je er 6. Dan ga je zitten. Vanaf 100 mis je er 2, vanaf 83 ook weer. Ook hij miste wel eens een dubbel, maar die moet je dan wel afstraffen om te winnen of er een mooiere partij van te maken dan 10-5. Scorend lagen we volgens mij bij elkaar, maar ik mis er teveel op de dubbels. Ik weet niet of ik dan had gewonnen, maar dan was het wel tot aan het einde spannender geweest.”

Uuldriks was, vanzelfsprekend, tevreden: “Je gaat het toernooi natuurlijk in om te winnen, maar of dat lukt weet je niet. Gaandeweg het toernooi heb ik wel steeds meer vertrouwen getankt en het gevoel gekregen dat ik echt kan winnen. In principe moet ik 2-0 achter komen, omdat ik vrij zenuwachtig begon. Ik kwam echter 2-0 voor, waarna ik een paar sterke legs gooide tot de 5-1, met ook 3 of 4 keer een 180. Daarna loopt het opeens weer wat minder, wat vrij onverklaarbaar is, maar gelukkig gooi ik 62 uit om op 6-4 te komen en daarmee met een break voorsprong de pauze in te gaan. Het was misschien niet geweldig, maar aan het einde heb ik weinig dubbels gemist en de kansen wel gepakt.”

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *