Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf

Herhaling damesfinale: Greaves en De Graaf treffen elkaar opnieuw

De damesfinale van de Dutch Open zal opnieuw gaan tussen Beau Greaves en Aileen de Graaf. Zonder al te veel moeite bereikten beide dames de finale in de Bonte Wever, te Assen.

Een totaal van 320 dames begonnen zaterdagochtend aan het singletoernooi, met Aileen de Graaf als titelverdediger. Direct in de eerste partijen zagen we een grote verrassing. Priscilla Steenbergen kwam 2-0, maar verloor alsnog met 3-2 van Chantal Niebiek na meerdere gemiste matchdarts.

Lorraine Winstanley en de Tsjechische Anna Votavova waren de volgende namen die sneuvelden. Winstanley moest zich meerdere erkennen in Christine Savvery met 4-1, terwijl Votavova met 4-3 onderuit ging tegen Lerena Rietbergen waarin beide dames 80 gemiddeld speelden. De 16-jarige Indiër Mahi Bosmia maakte wel indruk. Met o.a. een 3-1 overwinning op Jo Rolls bereikte ze de laatste 16, waarin ze met 4-1 verloor van de nummer 3 geplaatste Rhian O’Sullivan. Uiteindelijk wisten alle 8 geplaatste spelers de kwartfinales te bereiken.

In de kwartfinales kende Beau Greaves geen problemen met Lorraine Hyde (4-1). Noa-Lynn van Leuven liet haar klasse zien door met een gemiddelde van 91 met 4-1 te winnen van Kirsty Hutchinson. Aileen de Graaf bleef in de race om haar titel te verdedigen, ze versloeg landgenote Anca Zijlstra. Natalie Gilbert maakte het viertal halve finalisten compleet, ze wist knap met 4-3 te winnen van O’Sullivan.

Uiteindelijk zullen we dezelfde dames terug zien in de finale als vorig jaar. Van Leuven kreeg in de halve finale twee pijlen op de dubbel om er 2-2 van te maken, maar liet dat onbenut. Greaves won de leg, die vervolgens met een 97-finish de partij met 4-1 naar zich toe trok. De Graaf wist met 4-2 te winnen van Gilbert, nadat ze op een 1-0 achterstand kwam.

De damesfinale zal zondagmiddag rond 17:15 uur live uitgezonden worden op RTL7.

Uitslagen

Kwartfinales
Beau Greaves 4-1 Lorraine Hyde
Noa-Lynn van Leuven 4-1 Kirsty Hutchinson
Aileen de Graaf 4-1 Anca Zijlstra
Natalie Gilbert 4-3 Rhian O’Sullivan

Halve finales
Beau Greaves 4-1 Noa Lynn van Leuven
Aileen de Graaf 4-2 Natalie Gilbert

Finale
Beau Greaves vs Aileen de Graaf

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *